Február 11-én, pénteken tartottak farsangot a kiskőrösi KEVI Gimnáziumában. Az idei farsangi mulatság rendhagyónak bizonyult, ugyanis a megszokott témák helyett most valami különlegesebbet talált ki a szervező 10-es évfolyam.

Az osztályfőnökök több dolgot húztak véletlenszerűen (egy fő témát, tárgyat, színt, személyt és zenét), majd ez alapján, összeegyeztetve kellet az osztályoknak egy komplett előadást bemutatniuk.
Egy kivételével a gimnázium összes osztálya lázasan készülődött erre a napra, hogy a lehető legjobbat nyújtsa. De nem csak a diákok, hanem a tanárok is kivették a részüket a nap sikeréből, ugyanis az osztályfőnökökön kívül még számos tanár vett részt lelkesen az előadásokban.

-Hirdetés-

A témák között volt az 50. osztálytalálkozó, ovisok sétája a Bifrösztön vagy lepkegyűjtők találkozása. Voltak, akiknek Korda György, Julius Ceasar vagy Eminem személyét kellett megformálniuk. Az éledő láng, a langyos föld vagy a rózsaszirom szín megjelenítése is nagy kihívást jelentett az osztályoknak. Tárgyak, melyek alapját kellett képezzék a műsornak többek között a német zászló, a méterrúd vagy a talicska voltak. De az ACDC: Back in black, a The Verve: Bitter Sweet Symphony vagy Erkel Ferenc: Hunyadi László-Palotás című zeneszáma is felcsendült.

A műsorokat a zsűri (Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő, Opauszki Gáborné SZMK elnök, Fülöp Marcell diákpolgármester, Rigó Roland Barnabás-10.A, Weiszhaupt Lili-10.B, Ritter Fanni-10.C, Kardos Szabolcs-10.D és az iskola szeretett büfése: Vera néni) több szempont alapján pontozta. Például a koreográfia, a humor, a jelmez vagy az osztályfőnök és a pótosztályfőnök részvétele mind pontot ért.

Zsűri
Amíg a zsűri meghozta döntését, a 10. évfolyamosok tánccal szórakoztatták a többieket.

Mindenki kitett magáért, így szoros verseny alakult ki. A végső sorrend a következőképp alakult:

1.helyezett: 9. A osztály (osztályfőnök: Furák Attila)

9.A

2. helyezett: 12.C osztály (osztályfőnök: László-Kudron Ildikó)

12.C

3. helyezett: 9.D osztály (osztályfőnök:Döme Géza)

9.D

4. helyezett: 12.A osztály (osztályfőnök:Bartháné Szalai Ildikó)

12.A

5. helyezett: 8. A osztály (osztályfőnök: Miszlai Orsolya)

8.A

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (205 db kép)
MEGOSZTÁS