Avatar photo
Írta: Tóth Reni

2022. február 10-én a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvodájában folytatódott az idei farsang sorozat, melyben a gyermekek búcsúztatták a telet, s várták a tavaszt. 

A vigasság témája a Bogyó és Babóca című mese volt, ugyanis az óvoda a közelmúltban sikeresen megnyerte Bartos Erika pályázatát egy rajzverseny formájában. A nyeremény számos mesekönyv, játékeszköz volt, amelyeket azóta is nagy örömmel használnak a gyermekek és a óvodapedagógusok.

-Hirdetés-

Az óvoda fő témája ebben az időszakban nem csak az előbb említett nagy népszerűségnek örvendő mese, hanem számos régi és új -ismertebb- mesék is. Így különböző történetek köré épülnek az aktuális foglalkozások, az óvoda dekorációja, valamint a nemrég megszervezett jótékonysági szülők-nevelők bálja is.

A farsangi bálra az óvodapedagógusok is beöltöztek
A különleges napra minden gyermek nagyon izgatottan érkezett. A Virág csoportba járó apróságok hercegnőnek, állatoknak, szuperhősnek, űrhajósnak öltözve, és sok más különleges jelmezbe bújva búcsúztatták a telet.

A farsangi mulatság meglepetéssel kezdődött, hiszen Tengeri Attila (bajai származású zenepedagógus, aki különböző formációkban alkot, valamint gyermekeknek ad zenés műsorokat) az óvodai csoport gyermekeit zenés, táncos interaktív műsorával varázsolta el.

A jó hangulatot az intézményben dolgozó pedagógusok (Tamás Szilvia, Mucsi Annamária, Dulainé Hati Annamária, Kiss Józsefné) meglepetés műsora emelte. A Kis Hableány című meséhez kapcsolódóan adtak elő egy medúzatáncot. A témaválasztás itt sem volt véletlen, ugyanis ez az óvoda előkészülete volt a márciusban zajló Happy Víz pályázatra.

Az óvodásokat Tengeri Attila szórakoztatta zenés műsorával
A sok mozgás után a jelmezeseket megterített asztal várta, a szülők által készített  finomságokkal, köztük az EATrend Kft. által felajánlott farsangi fánkokkal együtt.
A falatozás után kezdődhetett a tánc és a móka, valamint a további témához kapcsolódó játékos tevékenységek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS