Amikor felmerül a kaszinójátékok fogalma, sokan vagyunk azok akiknek azonnal a nyerőgép vagy esetleg a póker jut eszébe, pedig manapság már egyáltalán nem csak egyszerű, alap játékokkal találkozhatunk egy-egy kaszinóban. Az elmúlt években pedig szinte forradalom indult a szerencsejáték piacán, így egyre inkább beköltöztek mindenki otthonába. Az online kaszinó ingyen lehetőségei manapság már annyira szerteágazóak, hogy több napig vagy hétig tartana, ha minden játékot egytől egyig végig szeretnénk próbálni. Pedig, erre lehetőségünk is lehet, tekintve hogy a legtöbb játék elérhető ingyenes, demó verzióban is, de találhatunk játékokat nagyon alacsony és nagyon magas tétek mellett is. 

Az első nyerőgép

-Hirdetés-

A szerencsejátékok mindig is részei voltak az emberi életnek, és egyáltalán nem nevezhető új keletű fogalomnak. Több száz éves sírokban is találtak már szerencsejátékhoz köthető kockákat, eszközöket és játékokra utaló jeleket, de versek is feltűntek az elmúlt évszázadokban, amelyek valamilyen szerencsén múló tevékenységet feltételeznek. Az első nyerőgépre viszont sokat kellett várnunk, egészen az 1900-as évekig, ráadásul amikor először megjelent még egyáltalán nem is hasonlított a ma jól ismert klasszikus nyerőgépekre.

Ahogy viszont eltelt száz év, megjelent az első, Liberty Bell-re keresztelt igazi nyerőgép, bár először még nem valódi pénzt biztosított. A hagyományos szimbólumok, mint például a cseresznye, a káró, és a harang itt jelentek meg először viszont ha szerencsés volt a pörgetésünk abban az időben, csak cukorkát kaphattunk cserébe. Később viszont, amikor megjelent az első valódi pénzes nyerőgép is, egyre nagyobb népszerűség vette kerül, és egyre inkább elterjedt az egész világon. Ezek voltak azok a nyerőgépek, amik teljes egészében hasonlítottak azokra a slot játékokra, amelyeket ma klasszikus típusként ismerünk.

Az elmúlt világ kaszinói

A nyerőgépek feltalálásával és elterjedésével őrült szárnyra kapott a világban a szerencsejátékok népszerűsége, és ekkor már oda is befészkelte magát, ahol előtte egyáltalán nem ütötte fel a fejét. Ekkoriban épültek meg a mai legnevesebb, legcsillogóbb kaszinók amelyeket ismerünk, és ahogy egyre több kaszinó megjelent a világban, és Las Vegas híre is elterjedt, a felsőbb osztálybeliek egyik kiemelt szórakozásává nőtte ki magát. 

Voltak természetesen jobb és rosszabb időszakok is a szárazföldi kaszinók történetében, ahogy például Magyarország esetében is, amikor egészen a rendszerváltásig bűnös tevékenységnek számított a szerencsejáték, majd a rendszerváltás után azonnal megszaporodtak a kaszinók az országban. Ahogy telt az idő a népszerűségük egészen addig növekvő tendenciát mutatott, amíg a 2000 -es évek derekán megjelentek az első online kaszinók, akik hamar átvették több kaszinó helyét is a népszerűségi rangsorban.

Az online kaszinók megjelenése

A 2000-es évek elején, amikor az internet egyre inkább elterjedni látszott a világban, megjelentek az első online kaszinók is, ahol bár eleinte nem volt lehetőségük a játékosoknak valódi pénzes befizetést kezdeményezni, és csak néhány játéktípus volt elérhető, ahogy teltek az évek egyre minőségibb szolgáltatássá nőtte ki magát. A kaszinók törekvései pedig pozitívan zárultak, főleg mivel az igény is megvolt arra a lakosság felől, hogy otthonról is elérhető felületeket biztosítsanak számukra szerencsejátékra. Manapság pedig már azt mondhatjuk, hogy szédületes lehetőségeket biztosítanak számunkra a legmenőbb online kaszinók, így például könnyedén válogathatunk akár 5 – 10 fizetési mód között is, ahol fellelhetőek alap kártyás fizetésekről kezdve az e pénztárcákig és a kriptovalutákig minden ami a felhasználóknak eszébe jut. 

Hagyományos vs online kaszinók

Természetesen személye válogatja, hogy éppen kinek melyik kaszinó típus jön be inkább, így ki az aki inkább személyes és ki az aki inkább online szereti felkeresni a kedvenc kaszinóit. Az elmúlt évek tendenciái alapján viszont azt mondhatjuk, hogy az online felületek egyre inkább kiemelkednek és hátrahagyják a szárazföldi kaszinókat népszerűség tekintetében. A bónuszok és promóciók amit extra nyereményként könyvelhetnek el a játékosok akár több százezer forintot is jelenthetnek, ezt pedig kényelemmel vegyítve érthetően sok új és régi játékost vonz be az online kaszinók bűvkörébe. A mobil app pedig szintén ebben segít, illetve az a tény is, hogy bármikor, bárhonnan elérhetjük a kedvenc kaszinók legjobb játékát, és bármikor azonnali átfutási idő mellett férhetünk hozzá a pénzünkhöz. 

Így bár a verseny szoros, és még nem dőlt el, hogy mikor veszik át teljesen az online világ kaszinói az első helyet a népszerűségi ranglétrán, ha az előző évek eseményeit figyeljük azt mondhatjuk, hogy már nem kell sokat várnunk rá. Addig pedig élvezhetjük a jobbnál jobb lehetőségeket, több száz játékot és élő kaszinó funkciót bármikor amikor csak kedvünk tartja.

MEGOSZTÁS
Írta: vira