A Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás női csapatai közül az U10-es korosztály a Bem iskola tornacsarnokában készül heti három alkalommal. A lányok szivacslabdával kézilabdáznak még ebben a korosztályban, és megpróbálják minél jobban elsajátítani a sportág alapjait.

A csapat edzője László Zsolt elmondta, hogy 14 fős a játékoskeret, amellyel rendszeresen együtt dolgoznak. Ebben a korosztályban a fiatalok megismerkedhetnek a labdatechnikai elemekkel és a modern szivacskézilabdák már nagyon jól használhatók dobásokra, passzokra és jól pattannak is, ami mellett nem okoz fájdalmat annak, akit eltalálnak vele. A fiatalok a normál kézilabda pályánál valamivel kisebb játéktéren, és kisebb kapura is játszanak. A csapatlétszám itt a mérkőzéseken 5 mezőnyjátékosból és 1 kapusból áll, a játékidő pedig 2×15 perc.

-Hirdetés-

A csapat különböző korosztályos tornákon szokott részt venni, melyek során az eredményeket nem számolják, mivel ezeken a mérkőzéseken a legfontosabb a versenyeztetés, és az, hogy mindenki pályára lépjen.

Az edző megemlítette, hogy sajnos a járványhelyzet miatt ez a csapat csak idén januárban tudott első alkalommal pályára lépni tornán, mivel tavaly ősszel az összes ilyen megmérettetésük elmaradt. Idén Kecskeméten játszották le a lányok életük első mérkőzéseit, amikor a KESI Kupán szerepeltek. Az együttes a Kecskeméti Sportiskola, és a Mezőkövesd gárdái ellen nyújtott jó teljesítményt. Az edző reményét fejezte ki afelől, hogy a tavasszal már több tornán vehetnek részt a csapattal.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS