A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban már korábban több alkalommal is elhalasztották – az őszi szezonban a járvány miatt – a Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE összecsapást. A két gárda február 12-én pótolta a bajnoki találkozót, amikor a kiskőrösiek hazai környezetben fogadták a szomszédvár csapatát.

A kiskőrösi csapat

Kiskőrösi NKSZSE: Boldizsár – Varga A. 2, Czérna, László 1, Zsubori 1, Mokos 6, Kornóczi.
Csere: Fazekas 2, Lucza, Csepregi 3, Kovrig-Szabó 1, Borbényi, Tösmagi 2, Kollár 6.
Edző: Czérna János

A soltvadkerti csapat
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE: Dúl – Bleszák 3, Gál-Tasnádi 6, Kuti, Drenkovics 1, Szentpéteri 2, Sörös 3.
Csere: Szűcs V. (k), Lőrincz 2.
Edző: Opauszki Péter

Nagy küzdelem jellemezte az első félidőben a két gárda rangadóját, amit jól mutatott, hogy több sárga lapot és kétperces büntetést is kiosztottak a játékvezetők. A találkozó elején lendületesen kezdtek a soltvadkertiek és 1-2-re, valamint 2-3-ra is vezettek. A kiskőrösiek 4-3-nál vették át első alkalommal a vezetést, de a vendégek szervezett játékukkal folyamatosan ki tudtak egyenlíteni. Az első játékrészben 7-5-re és 9-7-re is elhúztak a hazaiak, azonban három hétméterest is elhibáztak, így a szünetre egyenlő állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is hadilábon álltak a hétméteresek értékesítésével a kiskőrösiek, akik a találkozón összesen 5 büntetőt hibáztak el. A mérkőzés a második játékrész közepétől kezdett eldőlni a hazaiak javára, amikor 15-12-re elhúztak. A soltvadkertiek a cserepadon mindössze egy mezőnyjátékossal és kapussal álltak ki a mérkőzésre és a két csapatnyi kerettel pályára lépő kiskőrösiekkel szemben a találkozó utolsó felére elfáradtak. A második félidőben a kiskőrösiek több gólt is szereztek lerohanásból, a végjátékot jobban bírták erővel és így megérdemelten nyertek.

Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE 24-17 (9-9)

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A csapat nagyon koncentráltan készült a mérkőzésre és a lányok tudták, hogy egy szomszédvári rangadón kell jó teljesítményt nyújtanunk. Már az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, hogy vezessünk akár több góllal is, de sajnos a hétméteresek értékesítésével továbbra is gondjaink vannak. A szünet után jól védekeztünk, és felállt fal ellen, valamint lerohanásból is tudtunk gólokat dobni. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni a rangadót, melyből próbálunk építkezni és a komolyabb játékerőt képviselő ellenfelekkel is szeretnénk felvenni a versenyt.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-Korábban el kellett halasztani ezt a mérkőzésünket, mert betegségek miatt nem tudtunk volna kiállni. Sajnos most is több betegünk van a csapatban, és sérülés miatt is estek ki játékosok a keretünkből, így igen tartalékosan tudtunk pályára lépni. A cserepadon csak egy mezőnyjátékosunk ült, így ameddig erővel bírtuk, addig jól tartottuk magunkat. A mérkőzés második félidejének közepén elfogyott az erőnk és innentől kezdve felőröltek bennünket a kiskőrösiek. Az látszott mai is, hogy van tartása a csapatnak, de kell még néhány játékos a cserepadra, hogy tudjunk frissíteni és végig bírjuk erővel a mérkőzést.
A mai napon kiemelném Gál-Tasnádi Eliza gólerős játékát, valamint Szentpéteri Flóra bátor lövéseit. A lányoktól több önbizalmat várnék el, hogy higgyenek magukban, vállalják el a lövéseket, a veszélyes passzokat is. Úgy gondolom, hogy amennyiben bővebb lesz a keretünk, akkor eredményesebbek lehetünk majd a későbbiekben, a tavaszi szezonban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS