Kecel város Képviselő-testülete 2022. február 15-én megtartotta soron következő ülését, ahol többek között megszavazták a 2022-es költségvetést is.

Első napirendi pontként megtartották Imrehegy községgel együttes testületi ülést. Az összevont testület megtárgyalta és elfogadta a Keceli Közös Önkormányzati Hivatal 2022. évi költségvetési határozatát.

-Hirdetés-

Az együttes ülést követően Kecel Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésének a módosítására is sor került. Az előterjesztés az utolsó negyedévi változásokról szólt, mely a bevételi és a kiadási előirányzatok átcsoportosításait tartalmazta. A testületi ülésen elhangzott, hogy a rendeletmódosítással a költségvetési főösszeg 2.206.137.000 forintra változott, az általános tartalék 66.206.000 forintra nőtt.

Elfogadásra került az önkormányzat 2022. évi költségvetése is. Az immáron két éve tartó koronavírus-járvány időszakában született meg a tervezet, mely a normál működéstől eltérően korlátozásokat is tartalmaz a gazdaság, a rendezvények és az önkormányzati feladatok területén, tájékoztatott Haszilló Ferenc polgármester.

Kapcsolódó cikk
Stabil, előremutató költségvetést fogadtak el a keceli képviselők
Stabil, előremutató költségvetést fogadtak el a keceli képviselők
A 2022. február 15-i Képviselő-testületi ülésen elfogadásra került Kecel 2022. évi költségvetés rendelete. Az immáron két éve tartó koronavírus-járvány időszakában...

Az önkormányzat 2022. évi középtávú tervezésére irányuló napirendi pontot is megtárgyalták a képviselők. A testületi ülésen elhangzott, hogy az önkormányzatnak fennálló hitelügyletből származó tartozása nincs, és a 2022-es költségvetési évre sem terveznek hitelt felvenni.

Galántai Katalin, a Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéje intézményvezetője az éves munkatervében arra tett javaslatot, hogy 2022. augusztus 15. és augusztus 28. között a Kalocsai utcai 4-6 szám alatti székhelyen működő bölcsőde zárva tartson. A képviselők a javaslatot megtárgyalták és elfogadták.

Ugyancsak az intézményvezető tett javaslatot a 2022/23-as nevelési évre vonatkozó általános felvételi időpontokról is:

Kapcsolódó cikk
Az óvodai beiratkozás időpontjairól is döntöttek a keceli képviselők
Az óvodai beiratkozás időpontjairól is döntöttek a keceli képviselők
A városi Képviselő-testület legutóbbi ülésén megtárgyalta és elfogadta az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsőde nyári nyitvatartását valamint a 2022/23-as nevelési évre...

A közelmúltban több közlekedéssel kapcsolatos probléma látott napvilágot a településen, melyekkel kapcsolatosan folyamatosan érkeztek be lakossági panaszok a hivatalhoz. E nehézségek megszüntetésével kapcsolatban úgy döntött (tavaly) a városvezetés, hogy előkészíti a később létrehozandó közterület-felügyelet működési feltételeit. Ennek érdekében Dr. Beros András jegyző felvette a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal, mely szervvel köttetendő megállapodást a testületi ülésen megszavazták a képviselők. 

Benyiczki Miklósné és Vinklárik Attila helyi lakosok ingatlanfelajánlásáról is megszavazták: a lakosok – utcaszabályozás érdekében – a saját tulajdonukat képező ingatlanokból 154, illetve 78 négyzetméternyi területet ajánlottak fel (ajándékként) az önkormányzat számára.

Elfogadták a Közös Önkormányzati Hivatal 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolót is. A jegyző arról tájékoztatott, hogy a hivatal életében is az egyik főszereplő a Covid volt, legalábbis a munkaszervezés és a hivatalon belüli védekezés megszervezése szempontjából. Dr. Beros András kifejtette, hogy az önkormányzat esetében sikeres volt a védekezés: az elmúlt 2 évben egyszer sem volt tömeges, a munkát jelentősen hátráltató megbetegedés.

A pandémiás helyzetből kifolyólag több szociális jellegű határozatnak a hatálya meghosszabbodott, így a szociális területen érezhető volt bizonyos szintű terhelés visszaesés. Ugyanakkor az egyéb feladatok (mint például a póthagyatéki ügyek) jelentős többletmunkát okoznak több hivatali dolgozónak is, közölte Dr. Beros András.

MEGOSZTÁS