2022. február 18-án a Kiskőrösi Óvodák Szűcsi Tagóvodájának óvodapedagógusai rendeztek farsangi ünnepséget a Katica és a Pillangó csoportban. A folyamatos megbetegedések miatt családias hangulatban, jóval kisebb létszámmal tudták megtartani télűző mulatságukat.

-Hirdetés-

Ma délelőtt, először a Katica csoportot látogattam meg, akik Váriné Szlovák Erika óvónő útmutatásával és Somogyi Krisztina főiskolai hallgató társaságában játszottak.

A Katica csoportban több hiányzó is volt

Így mesélt farsangi ünnepségükről Váriné Szlovák Erika:

A Szűcsi Óvoda egy hagyományőrző óvoda, ezért minden évben mi is megünnepeljük a farsangot. Ezzel űzzük el a telet, hiszen nagyon várjuk már a tavaszt. Hetek óta erre az eseményre készülünk. Feldíszítettük a folyosót, a csoportszobákat. Készítettünk asztaldíszeket, álarcot festettünk, Jancsi bohócot alkottunk, míg a gyerekek a jelmezekkel készültek. A lányoknál a pörgős szoknyás hercegkisasszony jelmezek a legnépszerűbbek, míg a fiúk többnyire tűzoltónak, rendőrnek, vagy dinoszaurusznak öltöztek. Az alábbi programokat terveztük mára: miután bemutatkoznak társaiknak, elmondjuk közösen a verseinket, énekünket, amivel készültünk. Továbbá az asztalon vannak kikészítve társasok, kézkoordinációt fejlesztő játékok, de terveztünk széktáncot és zoknipárosítót is. Ezek többnyire olyan ügyességi feladatok, amelyek a szem, a kéz, és a láb koordinációját fejlesztik játék közben. A kiszebáb égetés idén sajnos elmarad, mert nem kértünk engedélyt a tűzoltóságtól. Nagyon köszönjük a szülőknek, nagyszülőknek, hogy ennyi finomsággal készültek, hiszen  sütöttek nekünk fánkot, aprósüteményeket, sós finomságokat, valamint üdítőket is hoztak, hogy igazán ünnepi legyen a hangulat.

A Pillangó csoport

A Katica csoportból a Pillangókhoz sétáltam át, akiknél zenés-jó hangulat és terített asztal fogadott. Répásiné Lovász Márta és Torgyikné Balogh Noémi óvó nénik is jelmezbe öltözve, kézen fogva táncoltak a gyerekekkel. A mosolygós arcok, csillogó szemek arra emlékeztettek, hogy igenis fontos, hogy legyenek az életünkben ünnepek!  

Kapcsolódó cikk
Így farsangoltak a Kőrisfa Óvoda csoportjai
Így farsangoltak a Kőrisfa Óvoda csoportjai
Elkezdődött a télbúcsúztató-tavaszváró időszak a Kiskőrösi Óvodák tagintézményeiben. Várva várt esemény a gyermekek életében a farsangi időszak, melyet 2022-ben február...

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (92 db kép)
MEGOSZTÁS