Írta: vira

Az agráriumot érintő pályázatok kapcsán az elmúlt években soha annyi kiírás nem jelent meg, mint a tavalyi év során. A legfajsúlyosabb az agrár digitalizációhoz kapcsolódó pályázat volt melynek megvalósítása hosszú folyamat.

A tavalyi évben kijött egy teljesen új pályázati lehetőség, amivel eddig nem találkozhattak a gazdák, mondta el Török Zoltán az Agrárközösség Kft. ügyvezetője. Ez a gazdaságok digitális átállását segítő támogatás volt, melyet precíziós géppályázatnak ismernek a gazdák. Ez az, amiben megjelentek az újfajta projekt elemek, mint precíziós mezőgazdasági szolgáltatások, precíziós tevékenységek, illetve gépek és ebben látjuk azt, hogy rengeteg információra van szüksége a gazdaságoknak, hogy meg tudják ugrani ezt a lépcsőt, ez a lehetőség az ő digitális átállásukat segíti elő.

-Hirdetés-

 

A magyar agrárium erős évet zárt 2021-ben és várhatóan további növekedést mutat 2022-ben is, hiszen mint az agráriumot érintő támogatáspolitika aktualitásairól tartott előadásában Feldman Zsolt az agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, pályázati dömping jön: idén. 1,3 milliárd eurónyi támogatást kaphatnak a gazdák mely a Kalocsa és környéki gazdálkodókat is érinti.

MEGÚJULT AZ AGRÁRKÖZÖSSÉG KALOCSAI IRODÁJA

Mostanra az Agrárközösség Kft. több mint 1000 ügyféllel áll kapcsolatban mondta el Török Zoltán, és itt a Kalocsa és környéki gazdálkodóknál jellemző, hogy bejönnek az irodába, mert igénylik a személyes találkozást, illetve mi is sokkal bizalmibb kapcsolatot tudunk így kiépíteni a gazdálkodókkal. Rengeteg aktuális téma van ugyanis nagy digitális bumm előtt áll a magyar mezőgazdaság és ennek kapcsán számos területen igényelnek segítséget a gazdák. Mezőgazdasági könyveléssel, pályázatírással, mezőgazdasági szaktanácsadással, agrárfinanszírozással, biztosítással állnak szakembereink a gazdálkodók rendelkezésére.

A mezőgazdaság digitalizálása kapcsán egy nagyon fontos terület jelent meg a piacon. Ezek a precíziós szolgáltatások melyekkel már a kalocsai gazdákat is tudjuk segíteni. Ez új és ismeretlen fogalom a gazdák számára ugyanis több mint 50-100 éves gyakorlatot kell megváltoztatni. Tájékoztatjuk és segítjük a gazdákat ebben a témában, hogy sikerüljön felnőni a feladathoz, ugyanis ezek a precíziós gazdálkodási munkamódszerek a következő évektől nem választható lehetőségek lesznek hanem szinte kötelezettség ahhoz, hogy a korábbi közvetlen támogatásokat vagy akár a beruházási támogatásokat igénybe tudják venni.

Az országban működő Agrárközösség irodái közül a felújítás után mondhatni, hogy a Kalocsai lett a legnagyobb.

Az elmúlt másfél évben olyan mennyiségű pályázatokat írtak ki, hogy erőteljes létszámbővítésre volt szükség a Kalocsai irodában, foglalta össze Nemesné Farkas Anita az Agrárközösség Kalocsai irodavezetője: 3 főről 10 főre bővültünk. 4 fő mezőgazdasági könyvelő, 3 értékesítő dolgozik nálunk és rendszeresen fogadunk gyakornokokat, jelenleg is 2 fiatal szakember tölti nálunk gyakorlati idejét. Az elmúlt két hónapban kibővítettük irodánkat, így munkába állhattak új kollégáink. Arculati újítás is történt, hogy megújult, modern környezetben fogadhassuk a környékbeli gazdálkodókat.

Sajtóközlemény, 2022.02.22

MEGOSZTÁS