2022. február 24-én és 25-én a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban a kiskőrösi, kiskunhalasi, kunszentmiklósi és jánoshalmi járásban tanuló hetedik évfolyamos diákok a „Kőszívű ember fiai” című előadást tekinthették meg.

-Hirdetés-

A programok minden esetben a járványügyi intézkedések betartásával kerültek megtartásra. A mostani előadás érdekessége, hogy a Magyarock Dalszínház Színházi Egyesület vitte színpadra a darabot, így zenés formában ismerhették meg a diákok a kötelező olvasmány tartalmát.

Ahogy korábbi cikkünkben megírtuk, a 2021/22-es tanévben újra elindult a Lázár Ervin Program a Kiskőrösi Tankerületi Központ illetékességi területén elhelyezkedő köznevelési intézmények részére, ami minden 1–8. évfolyamon tanuló általános iskola diákja számára tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, múzeumok, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

A társulat ismertetője az előadásról:

A magyar történelem egyik legnagyszerűbb időszaka az 1848-49-es forradalom és szabadságharc. A történelmi musical a 19. századba, a szabadságharc idejére röpít minket. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A műben – ahogyan a valós életben is – a hazaszeretet, a testvéri és szülői önfeláldozás és a becsület mellett az árulás, az erkölcstelenség, a bosszú irányítja az embereket és a történelmet egyaránt. 

Főbb szereplők: Nagy Anikó, Csengeri Attila, Balogh Gábor, Mahó Andrea, Laklóth Aladár, Derzsi György, Tóth Renáta, Ruttkay Laura, Kuczmann Ágnes, Makrai Pál, Gerdesits Ferenc.

Nézetünk szerint a zenés történelem- és irodalomtanítás egy kitűnő lehetőség a felnövekvő generációk nevelésében, ezért az előadások a megemlékezésen, a történeti és művészeti tevékenységen túlmutatva közösségépítő célt is szolgálnak.

„Zúgjon minden nagy harang a nemzet hőseiért…”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS