A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatának utánpótlás gárdái közül az U16-os csapat február 24-én hazai környezetben lépett pályára. A fiatalok az országos korosztályos bajnokság II. osztályának keleti csoportjában szerepelnek és erős középcsapatnak számítanak.

Most a kiskőrösiek a Debreceni EAC gárdáját látták vendégül, akik ellen 21-21-es (11-13) döntetlent értek el: Lukács (K), Fülöp (k), Gombár, Grausza, Dörmő 6, Harangozó 3, Fazekas, Nagy A., Dicsa 8, Megyeri, Döme 4.

-Hirdetés-

A vendégek kezdték jobban a találkozót, akik a mérkőzés elején háromgólos előnyre tettek szert (2-5). A kiskőrösiek jó játékkal ezt követően négy gólt lőttek zsinórban és megfordították a mérkőzés állását (6-5).

A védekezésben elkövetett hibák miatt ötgólos előnyhöz jutottak a vendégek (8-13), de a hazai csapat az első játékrész végét még szorossá tudta tenni (11-13).

A szünet után nagyon kiélezett küzdelem folyt a pályán és mindössze 1-2 gól különbség volt a csapatok között. A végjáték nagyon izgalmasra sikerül, amikor 19-20-ról a kiskőrösiek fordítottak 21-20-ra Dicsa Márk két hétméteresből szerzett találatával. A hazai csapat az utolsó másodpercekben emberelőnyben volt, de nem tudták kivédekezni a debreceniek támadását, akik a lefújás előtti pillanatokban tudtak egyenlíteni.

Egy jóiramú, izgalmakban bővelkedő mérkőzésen közel álltak a kiskőrösiek a bravúrgyőzelemhez.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

Most van öröm és bánat is a lelkemben, mert a végén vesztett helyzetből fordítottunk, de a győzelmünk mindössze három másodpercen múlt. Az utolsó két percben a fiúk oroszlánként küzdöttek, amikor már mindenki kifutotta magát és a szívük, akaratuk vitte őket előre. Ki kell emelnem, hogy a végén két büntetőt kiharcoltunk és Dicsa Márk egy olyan hatalmas méretű kapusnak lőtte be ezeket, aki a felnőttek mezőnyében is megállná a helyét adottságaival. Meg kell említenem a mi kapusunk, Fülöp Félix teljesítményét is, aki hatalmas bravúrokat mutatott be a második félidőben, és több ziccert is hárított. Korábban Debrecenben ettől a csapattól 9 gólos vereséget szenvedtünk el, és a fiúk fejlődését jól mutatta a mai mérkőzés, amikor végig egyenlő partnerei voltunk az ellenfelünknek.
Azt fontos elmondanom, hogy a mi gárdánk a korosztálynál egy évvel fiatalabb, így a csapatunk majd jövőre lehet igazán eredményes ebben a bajnokságban. Az utolsó mérkőzésünket ősszel megnyertük és azóta a tavasszal kétszer győztünk idegenben, valamint most egy döntetlent értünk el, ami után nagyon reménykedem a szép folytatásban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS