A civil szervezetek 2022-es évi támogatásáról döntöttek a soltvadkerti képviselők a február 23-i testületi ülésen. A tavalyi évhez hasonló keretösszeggel az idei évben is meghirdetésre kerülnek a támogatási pályázatok. 

Dr. Pozsgai Boglárka önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális, Sport- és Egészségügyi Bizottság elnöke arról tájékoztatott, hogy idén is szokásos és megszokott módon lehet pályázniuk a civil szervezeteknek.

-Hirdetés-

A civil szervezet, önszerveződő közösség, illetve magánszemély akkor részesíthető támogatásban, ha azt olyan közösségi célú feladat ellátására kívánja fordítani, amely Soltvadkert Város lakosságának érdekeit szolgálja.

Dr. Pozsgai Boglárka elmondta, hogy idén is megnyitották a pályázati lehetőségeket a helyi civil szervezetek számára.

A korábbi évekhez hasonlóan az önkormányzat célja, hogy a pályázók működését támogassa eszköz, infrastruktúra, humánerőforrás tekintetében, melyek elősegítik a szervezet fejlődését, működését. Az önkormányzat támogatja a kultúra, a közművelődés, az oktatás-nevelés, a szociális és karitatív tevékenység, a természet és épített környezet megóvása, az esélyegyenlőség, a hagyományápolás megteremtése, a közbiztonság és a sport terén végzett tevékenységet.

A pénzügyi támogatásban részesíthető főbb tevékenységi körök: egészségügyi tevékenység, egészséges életmód propagálása, terjesztése, gyermekek táboroztatása, a közösségi életre nevelés érdekében programok szervezése, a kulturális és közművelődési tevékenység, helyi hagyományok ápolása, természeti és épített környezet védelme, megóvása, közrend- és vagyonvédelem erősítése, szociális, karitatív tevékenység, esélyegyenlőséget elősegítő programok, önkéntes programok szervezése és lebonyolítása, civil szervezetek és az önkormányzat közötti önkéntes tevékenység előmozdítása, kiadványok készítése, valamint a tömeg-és versenysport fellendítése.

A pályázati nyomtatványok letölthetők Soltvadkert Város honlapjáról.

A pályázat benyújtásának helye:

Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal Titkársága, Soltvadkert, Kossuth utca 6.

A támogatási pályázatokat 2022. március 24-ig lehet benyújtani, amelyeket az áprilisi testületi ülésen fognak elbírálni. A testületi ülésen elhangzott, hogy az idei költségvetésből erre a célra 17 millió forintos keretösszeg lett elkülönítve.

MEGOSZTÁS