Ahogy egész Magyarországon, úgy Kiskőrös térségében is egyre többen szerveznek adománygyűjtéseket az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére. Önkormányzatok, egyesületek, szervezetek szólítják fel a lakosokat a közösségi média platformjain keresztül. A szomszédos országban zajló háború elől menekülő embereknek, családoknak most nagy szüksége van a segítségünkre, összefogásunkra. 
Az akasztói Faluház az alábbi felhívást tette közzé:
“SEGÍTS TE IS! GYŰJTŐPONT AZ AKASZTÓI FALUHÁZBAN!
A háború elől menekülő családoknak gyűjtünk tartós élelmiszereket, takarókat, bébiételeket, babaápolási holmikat, nedves törlőkendőt, tisztálkodószereket.
Kérünk, csak olyat hozz be, amit Te is szívesen elfogadnál!
Ne feledd, ezek az emberek pár napja még ugyanúgy éltek, mint Te vagy Én! Mindenki kerülhet ilyen helyzetbe!
Várjuk a segítségedet!”

Suhajda Antal, Akasztó polgármestere az alábbi felhívást tette közzé:
“TISZTELT AKASZTÓI LAKOSOK!
Adomány gyűjtést szervezünk az Ukrán háború elől menekülő lakosság számára. Amire elsősorban szükség van: tartós élelmiszerek, instant ételek, konzervek, száraz tészta, teafilter, cukor, pelenka, popsitőrlő, WC papír, betét, tisztálkodáshoz szükséges eszközök.
Az adományokat hivatali időben a Polgármesteri Hivatalban vesszük át.
 
A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A 1359-es adományvonal hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítségnyújtást, a pénzadományt pedig a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009-es számlájára lehet utalni.
Közlemény: humanitárius válság.
Suhajda Antal polgármester, Némethné Nagy Nóra jegyző

Csengőd Község Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé:

“Tisztelt Csengődi Lakosok!
Csengőd Község Önkormányzata gyűjtést szervez az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szülőföldjüket, otthonukat elhagyni kényszerülők számára. Az adományokat – tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket – a művelődési házban adhatják le hétköznap 8 és 16 óra között
.
Köszönjük!


Kecel Város Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé:
“Tisztelt Keceliek!
Adománygyűjtést szervezünk az ukrán háború elől menekülő lakosság számára. Amire elsősorban szükség van: tartós élelmiszerek, instant ételek, konzervek, száraztészta, teafilter, cukor, pelenka, popsitörlő, WC-papír, betét, tisztálkodáshoz szükséges eszközök.
Az adományokat ügyfélfogadási időben (hétfő és szerda délelőtt, csütörtökön egész nap) a keceli Városházán vesszük át.
 
Pénzadománnyal a Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtésén keresztül segíthetünk a bajbajutottaknak. Az 1359-es adományvonal hívásával közvetlenül lehet támogatást nyújtani, pénzadományt pedig a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009 számlájára lehet utalni.
Közlemény: humanitárius válság.
 
Segítsünk minél többen!
Haszilló Ferenc polgármester

Páhi Község Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé:
“Tisztelt követőink!
Köszönjük hogy eddig is figyelemmel kísérték munkánkat!
A kialakult háborús helyzetre való tekintettel azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy aki teheti támogassa kezdeményezésünket erejéhez mérten felajánlással.
A tegnapi rendezvény támogató jegyeiből befolyt összeg feléből az Ukrajnai menekültek részére kívánunk segítséget nyújtani!
Várunk mindennemű további felajánlást takarók, hálózsákok, tartós élelmiszer, pelenka, tisztálkodási eszközök formájában amit el tudnak juttatni a Páhi Község Önkormányzatához. Cím: 6075 Páhi Vasút utca 2
Amit egyszerre elszállítunk az illetékes szerveknek.
A felajánlásokat 2022. március. 04-ig (péntek) várjuk.
Mindennemű segítséget előre is hálásan köszönünk!”

Szkenderovits Lajosné Tabdi Község Önkormányzati Képviselője, a Szociális és Ügyrendi Bizottság Elnöke, pedagógus az alábbi felhívást tette közzé:
-Hirdetés-

“KEDVES TABDI LAKOSOK, ISMERŐSEIM ÉS VOLT DIÁKJAIM!
Hétfőtől /2022. február 28. / Mi is gyűjtést szervezünk az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítésére Tabdi új Szociális Szolgáltató épületében /Óvoda mellett lévő épület/. Tartós élelmiszereket /konzerv, bébiétel, tartós tej…. /hálózsákokat, plédeket, takarókat, pelenkákat.. lehet leadni.

Ha szívesen segítenétek, akkor az alábbi időpontban tudjátok megtenni:
  • Február 28. hétfő: reggel 8 órától este 18 óráig
  • Március 01. kedd: reggel 8 órától este 18 óráig
  • Március 02. szerda: reggel 8 órától este 18 óráig
Esetleg ha valaki előzetesen egyeztetni szeretne, akkor az alábbiak szerint tudunk kommunikálni: munkahelyem miatt nem mindig tudom felvenni a telefont így kérlek benneteket, hogy messengeren privát üzenetben keressetek legyetek szívesek.
 
Az összegyűjtött adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet részére fogjuk eljuttatni.
Pénzbeli felajánlásokkal közvetlenül az Ökumenikus Segélyszervezethez lehet fordulni.
Előre is köszönjük a támogatást, segítséget. KÖSZÖNÖM NEKTEK!!!!
Köszönettel: Szkenderovits Lajosné Tabdi Község Önkormányzati Képviselője, a Szociális és Ügyrendi Bizottság Elnöke, pedagógus

Izsák Város Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé:

“Felhívás!
A Magyar Vöröskereszttel való egyeztetés után az alábbiakra van szükség a befogadó állomásokon:
– pelenka
– tápszer
– bébiétel
– instant bögrés leves
– 10-es papír zsebkendő
– nedves törlőkendő
– maszk
– 2 dl szívószálas üdítő (almalé, szőlőlé)
– csoki
– ropi
– keksz
– papír vagy műanyag szatyor

A Coop élelmiszerboltban, a Raklapos boltban, valamint a Real ABC-ben helyeztünk ki kosarakat, melyekbe elhelyezhetik azokat a termékeket amivel tudnak segíteni az Ukrajnából menekülőknek.
Továbbá a Művelődési Házban (6070 Izsák, Kossuth Lajos tér 6.) is várjuk az adományokat. Kérjük az önkéntesek jelentkezését a csomagoláshoz, hogy már elkészített egység csomagokat tudjunk szállítani a Vöröskereszt részére.
 
Tiszabecs Község Önkormányzata jelzése alapján az alábbi adományokra van szükség:
-tartós élelmiszerek,
-tisztítószerek,
-tisztálkodási szerek
 
Az adományokat a Művelődési Házban kialakított gyűjtőponton várjuk.”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soltvadkerti Csoportja az alábbi felhívást tette közzé:
“A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos gyűjtést szervez az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szülőföldjüket, otthonukat elhagyni kényszerülők számára.
A gyűjtésben részt vesz a Soltvadkerti Csoport is. Hétfőtől péntekig, délután 14-17-ig várja az adományokat, olyan tartós és önmagában is fogyasztható élelmiszereket, – mint konzervek, májkrémek, instant levesporok, kekszek, teák, savanyúságok, befőttek, tisztálkodási szerek, cukor, édesség, ásványvíz, instant kávé és minden egyéb, – ami felbontva azonnal fogyasztható. Ezek a máltai irodánál /Soltvadkert, Szentháromság utca 26./ leadhatók.
 
Felmerülő kérdések esetén hívható irodai telefonszámunk: +36 70 797 8740
Kérünk mindenkit, lehetősége szerint támogassa azokat, akik ártatlanul kerültek bizonytalan és kilátástalan helyzetbe! Köszönjük!
 
Központi adományvonal: 1350 – hívásonként 250 Ft
A Máltai erre a célra nyitott számlaszáma: OTP Bank: 11784009-20200776
 
A Máltai Szeretetszolgálat Soltvadkerti Csoportjának munkatársai

Font Sándor országgyűlési képviselő az alábbi felhívást tette közzé:
A Fidesz és a KDNP adománygyűjtést szervez az ukrajnai menekültek megsegítésére!
A mi választókörzetünkben segítőimmel minden településen átvesszük az adományokat, ez irányú szándékát jelezheti az oldalnak (Font Sándor Facebook oldal) küldött üzenettel. Amint összegyűlt egy-egy jelentősebb mennyiség, azt az Ökumenikus Segélyszervezet részére fogjuk eljuttatni, folyamatosan.
 
Fontos! Kérem, hogy pénzbeli felajánlásukkal forduljanak közvetlenül az Ökumenikus Segélyszervezethez! Honlapjuk: segelyszervezet.hu.
 
Kapcsolódó cikk
Adománygyűjtés indult az ukrajnai menekültek megsegítésére
Adománygyűjtés indult az ukrajnai menekültek megsegítésére
Térségünk országgyűlési képviselője és segítői csatlakoztak az országos kezdeményezéshez, és adománygyűjtést szerveznek az ukrajnai menekültek megsegítésére, olvasható Font Sándor, térségünk...
 

Virág Tibor, a kaskantyúi székhelyű Rászoruló Magyarokért Egyesület elnöke az alábbi felhívást tette közzé:
Kedves Ismerőseim!
Mindenki tudja mi történik az ukrán határon! Egyesületünk már küldött segítséget, de most összefogásra van szükség! Tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket gyűjtünk. Aki tud segítsen, de ha nincs ideje élelmiszerrel adományozni, akkor az adományszámlánkra egy utalással segíthet, hogy mi is segítsünk és eljuttassuk a ti adományaitokat a határon átjövő menekültekhez!
Sajnos akik otthon maradtak, mert nincs pénzük útra kelni, nekik is szeretnénk szállítmányt indítani! Szükségük van lisztre, sóra, cukorra, nincs gyufájuk, gyertyájuk, meleg takarójuk.
Adomány számlaszámunk: Budapest Bank HU04-10102543-50559100-02005008

Dr. Ba Mariann kiskőrösi ügyvéd az alábbi felhívást tette közzé:
“A Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara kezdeményezésére adománygyűjtést szervezünk Kiskőrösön is az ukrán menekültek megsegítésére.
Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodáshoz szükséges dolgokat, pelenkát és bébiételeket ,illetve takarókat várunk.
Az adományokat kedden (03.01.) és szerdán (03.02.) a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban lehet leadni 8 és 16 óra között.
“Kétszer ad aki gyorsan ad!”
A kollégák nevében előre is köszönjük a segítséget!”
 
A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola diákönkormányzatának szervezésében is megindult a gyűjtés. Minden osztályban megtették a felhívást a gyermekek, szülők, és pedagógusok részére, de ez úton is kérik, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek. Az iskolában összegyűlt adományokat a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara által szervezett akción keresztül juttatják majd el a rászorulóknak.
A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola is csatlakozott az adományok gyűjtéséhez

Stalter Judit, Császártöltés polgármestere az alábbi felhívást tette közzé:

“Pénteken (03.04.) vinnénk Kiskunhalasra az adományokat. Kérem a császártöltésieket, járuljanak hozzá a bajbajutottak megsegítéséhez.

Stalter Judit
polgármester”


Tázlári Művelődési Ház az alábbi felhívást tette közzé:

 
Medyka, 2022. február 27. Ukrajnából menekülő emberek (Fotó: MTI/AP/Visar Kryeziu)

Amint tudomást szerzünk további adománygyűjtésekről térségünkben, cikkünket frissítjük.

Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS