Az internetes kaszinózás egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi években. Ahogy a versengés az egyre több játékosért egyre kedvezőbb feltételeket és egyre több innovációt hozott, megjelentek az online élő kaszinó játékok. Ezen játékok pár éve még szinte alig léteztek, ma azonban már a legnépszerűbb internetes szerencsejáték fajták közé tartoznak. Ha hallottad már a kifejezést, de nem tudod, hogy pontosan mit is takar, most ebből a rövid cikkből tájékozódhatsz.

Mi a különbség az élő kaszinó játékok és a sima internetes kaszinó között?

-Hirdetés-

Az olyan klasszikus kaszinó kedvencek, mint a póker, a blackjack vagy a roulette internetes változataival már mindenki szinte biztosan találkozott, ahogy feltehetőleg az online nyerőgépekkel is. A játékmenet, a szabályok és a nyerési esélyek természetesen bármely internetes változat esetén teljesen megegyezőek azon változatéval, amelyet egy hagyományos kaszinóban játszanak. A különbség csupán annyi, hogy a játékosok a játékmenetet a képernyőn követhetik, a játékot pedig egy egyszerű szoftver vezényli le.

Ezzel szemben az online élő kaszinó játékok esetén, a játékot a szoftver utasításának megfelelően egy valódi ember vezényli le. Éppen ezért az élő kaszinó játékokat szokás élő osztós kaszinó játékoknak is hívni. Az élő osztós kifejezés olyan asztali játékoknál is használatos lehet, mint például a roulette, ahol a játékvezetőt nem feltétlenül osztónak hívják. Az osztó, egy ugyanolyan kialakítású asztalnál vezeti a játékot, amilyen asztalnál az egy hagyományos kaszinóban is történne. Az asztalnál ülő játékosok webes élő közvetítésen keresztül láthatják, ahogy az általuk megadott utasításoknak megfelelően az osztó levezeti a játékot. Ez sokaknak sokkal jobban visszaadja a kaszinózás élvezetét, mintha egy képernyőn megjelenő ikonokat és számokat kellene nézniük.

Mikor lehetnek jobbak az élő kaszinó játékok?

Nem véletlen, hogy az élő kaszinó játékok népszerűsége pont az utóbbi évek során szökött az egekbe. A koronavírus okozta lezárások miatt olyanoknak is az internetes kaszinózást kellett választaniuk, akik korábban esetleg kevésbé voltak erre nyitottak. Nekik pedig csak az élő internetes póker, blackjack, keno, rulett és egyéb szerencsejátékok tudták biztosítani azt az élményt, amihez hozzá voltak szokva.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy az élő kaszinó játékok mindig, mindenki számára jobb választást jelentenek. Az emberi tényező megjelenése lassítja a játékmenetet, hiszen az osztónak ténylegesen ki kell pakolnia a lapokat az asztalra, meg kell pörgetnie a rulettkereket, stb. stb. A szoftver mindezt másodpercek alatt letudja egy titkosított véletlenszámgeneráló algoritmussal. Másrészről mivel az osztó munkáját meg kell fizetni, így az élő internetes kaszinó játékok esetében a beülő és a minimum tétek magasabbak lehetnek, mint a szoftveres változatoknál.

Ha tehát kiemelten fontos számodra az igazi kaszinó hangulat megtapasztalása és nem sajnálod az időt a játékra, akkor mindenképp érdemes lehet kipróbálnod a kedvenc casino játékod élő osztós változatát is. Amikor azonban inkább a lehető legpörgősebb játékélményre vágysz, például azért, mert nyerő szériád van és minél gyorsabban szeretnéd zsákolni a nyereményeket, akkor a hagyományos szoftver alapú internetes szerencsejáték jobb választás lehet. A választás továbbá, mint már említettük függhet attól is, hogy milyen tétben kívánsz játszani. A hagyományos szoftveres változatok általában változatosabb tétekben és kisebb beülőkkel is elérhetőek, mint az élő osztós virtuális asztalok.

MEGOSZTÁS
Írta: vira