A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium szervezésében megvalósuló felnőttoktatás során, a pénzügyi-számviteli ügyintéző és a vállalkozási ügyviteli ügyintéző, valamint az asztalos és a hegesztő képzéseken összesen 58 tanuló tett sikeres szakmai vizsgát 2022. februárjában. A vizsgákról Benedek Tibor, a kiskőrösi Wattay technikum igazgatóhelyettese számolt be hírportálunknak.
Benedek Tibor, a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese

A vizsgaidőszak a pénzügyi-számviteli ügyintéző és a vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmák interaktív vizsgáival kezdődött. Ezekben a képzésekben a résztvevőknek interaktív (írásbeli) és szóbeli formában kellett helytállniuk. A szóbeli forma ebben az esetben azt jelentette, hogy a képzés során összeállított portfóliójukat kellett prezentálniuk és megvédeniük a vizsgabizottság előtt. Ebben az ágazatban (gazdálkodás és menedzsment) 21 tanuló vehetett át bizonyítványt.

-Hirdetés-

Az asztalos és a hegesztő szakmák esetében interaktív és projektfeladatokon keresztül mérték a vizsgázók megszerzett tudását.
Az asztalos felnőttoktatást másfél évvel ezelőtt 16 tanuló kezdte meg, akik most mind a tizenhatan sikeres vizsgát tettek. Ebben az időszakban már nem az Országos Képzési Jegyzék hanem a Szakmajegyzék alapján történt az oktatás és a vizsgáztatás. Ennek köszönhetően a vizsgafeladatok összetétele is eltért az előző évek vizsgafeladataitól.

Sikeresen vizsgázott asztalosok

Például a projektfeladat három részből tevődött össze. Egyrészt a vizsgázók készítettek egy portfóliót, ami a másfél év alatt összeállított projekttermékek műszaki dokumentációját tartalmazta. A képzés végére készítettek egy-egy vizsgaremeket is, amit minden tanuló önállóan, saját elképzelése szerint valósíthatott meg. Az utolsó vizsga napon a tanulók a faipari tanműhelyben készítettek el egy bútoripari terméket, ez által bizonyítva az asztalos szakma gyakorlásához szükséges készségek és kompetenciák meglétét. Az asztalos tanulók között volt Franczia László, az intézmény igazgatója is, aki egy tulipános díszítésű padot készített vizsgaremekként.

Franczia László által készített vizsgaremek

A hegesztőknél 21 fő vizsgázó adott sikeresen számot tudásáról. Ők a gyakorlati vizsgán négy hegesztési technológiából vizsgáztak, melyek során sarok és tompavarratot tartalmazó munkadarabot kellett elkészíteniük különböző pozíciókban.

Hegesztő vizsga
Az iskola a 2022 szeptemberétől induló felnőttek szakmai oktatásának képzéseibe várja a tanulók jelentkezését. További részletek az intézmény honlapján, valamint Facebook oldalán találhatók.

A képeket a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium munkatársa, és a cikk szerzője készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (152 db kép)
MEGOSZTÁS