Szedmák Tamás alpolgármester, a 7-es választókerület önkormányzati képviselőjének lakossági fórumával folytatódott a több tízéves eseménysorozat Kiskőrösön. A március 1-i fórum keretében többek között bemutatásra kerültek az elkészült fejlesztések, és felvázolták a jövőbeni terveket is.  

-Hirdetés-

A lakossági fórum keretében – helyi szokás szerint – az önkormányzati képviselő minden évben beszámol a választókerületért végzett tevékenységéről. A tájékoztatásban elhangzott: a körzetben szép számmal valósultak meg beruházások.

A képviselő kiemelte többek között az Izsáki úti kerékpárút kivitelezését, mely kapcsán elhangzott, hogy a tavaly ősszel elkészült beruházásnak köszönhetően a kerékpárosokat fenyegető balesetveszély megszűnt. A projekt mintegy 742 millió forint volt.  A beruházás megvalósításához 430 millió forint állami és uniós forrásból biztosított, vissza nem térítendő támogatást nyert Kiskőrös önkormányzata.

Szedmák Tamás kitért a Széles-út leaszfaltozására is: a körzetben lévő útszakasz több lakóingatlant és mezőgazdasági területet érint. Az önkormányzat a Versenyképes Magyarország Operatív Programból (VMOP) elnyert forrásból és saját erő bevonásával több, mint 100 millió forintból valósult meg. Elhangzott, hogy a projektből lehetősége nyílt a városvezetésnek – szintén a körzetben található – Seregélyesi út 700 méteres szakaszának a rekonstrukciójára is.

A lakossági fórumon kiderült, hogy a körzetet is nagyban érintette az elmúlt évek járdafelújítási munkálatai: elkészült a Mészáros Lőrinc utcai járda, ami régi kérése volt a lakosságnak.  Elhangzott, hogy a jövőben is folytatódni fognak a járdaépítések. Ennek köszönhetően a Kossuth Lajos utcai lakótömbök előtti járdaszakasz teljes megújuláson fog átesni, ahol kialakításra fog kerülni egy kerékpársáv is. A beruházással kapcsolatban Szedmák Tamás kifejtette, hogy Filus Tiborral, az Ültess Fát Mozgalom vezetőjével már korábban benyújtottak egy pályázatot, ami a Kossuth-Sárkány utcák zöldterületének fejlesztésére irányul.

A képviselő beszámolt a „Toyota utcájának” a közművesítéséről is. Körülbelül 6 évvel ezelőtt megtörtént a város szennyvízelvezető rendszerének a végleges befejezése, de akkor az az uniós projekt csak lakossági rákötéseket engedélyezett. Ezáltal nem volt lehetőség arra, hogy az említett ipari övezetet bekössék a rendszerbe. A projekt fenntartási ideje lejárt, így lehetőségük nyílt az utcában lévő cégeknek, hogy csatlakozzanak a rendszerhez.

A 7-es választókörzet határán készült el a Hagyományok Háza. A történelmi, kulturális és nemzetiségi hagyományok ápolására és tovább éltetésére tervezett városi intézményben kapnak helyet a civil kulturális egyesületek és nemzetiségi önkormányzatok is.

Szedmák Tamás kitért a választókörzetben található, a város talán egyik leglátványosabb fejlesztésére, a Budapest-Belgrád gyorsvasúti beruházásra: a közeljövőben elbontásra fog kerülni a vasútállomás, és helyette egy korszerű, modern épületet építenek a kivitelezők. A lakossági fórumon elhangzott, hogy az új vágányokat aluljárókon keresztül lehet majd elérni.

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere egy rendkívül részletes prezentációval készült az eseményre. A tájékoztatás két részből állt: egyrészt bemutatásra került a város pénzügyi, gazdasági helyzete, másrészt az elkészült és a folyamatban lévő beruházásokat ismertette a polgármester.

Kapcsolódó cikk
A vírus ellenére is szépen teljesít a kiskőrösi gazdaság
A vírus ellenére is szépen teljesít a kiskőrösi gazdaság
2022. február 24-én lakossági fórumot tartott Pethő Attila, az 5-ös számú választókerület önkormányzati képviselője. Az eseményen Domonyi László, Kiskőrös polgármestere...

A város első embere kitért többek között a teljes felújításon átesett Batthyány úti Óvodára, az Árpád utca 8. szám alatti ingatlanra, a Krimpen parkra, a Kőrisfa Óvodara, az újonnan kialakított Roma Alkotóházra is. A folyamatban lévő és a jövőbeni fejlesztések tekintetében Domonyi László elmondta, hogy elindult a Wattay sportcsarnokának kivitelezése, és hamarosan megkezdődhet a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola beruházása is. A polgármester prezentációjában bemutatta a látványterveit is a leendő sporttelepnek, és a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőnek.

Domonyi László elmondta, hogy idén tovább folytatódnak a járdafelújítások a városban. Az önkormányzat szakemberei már felmérték az összes 36.8 kilométernyi járdafelületet. A polgármester kitért a Liget utcai járdaépítésre is, ami várhatóan március végén, április elején kezdődhet el.

A lakossági kérdések észrevételek között nagy hangsúlyt kapott a közlekedés, azonban belül a gyorshajtás. Többen nehezményezték, hogy megnövekedett a gyorshajtók száma a Sárkány József-Rákóczi utcákban. Felvetésre került a sebességcsökkentő táblák kihelyezése, melynek kapcsán Rapcsák Róbert rendőralezredes elmondta, hogy ezek a táblák az eset többségében nem érnek el átütő sikereket.

Hozzátette, hogy rendkívül fontosnak tartják ezeket a lakossági visszajelzéseket, mivel így a rendőrség koncentráltabban fog tudni mérőeszközöket bevetni az érintett útszakaszokon. 

Kapcsolódó cikk
A Kiskőrösi járás még mindig a legrosszabb helyen áll az ittas vezetés tekintetében
A Kiskőrösi járás még mindig a legrosszabb helyen áll az ittas vezetés tekintetében
Csizovszki László rendőr alezredes tájékoztatást adott a Kiskőrösi Rendőrkapitányság előző évi tevékenységéről.  2022. február 24-én, Pethő Attila képviselő lakossági fórumán...
MEGOSZTÁS