Írta: vira

Az ország általános iskolái 2022. április 21-22-én, csütörtökön és pénteken várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában a megszokott tagozatokra – ének, német, nemzetiségi, TÉT – várják idén is a beiratkozókat.   

Kapcsolódó cikk
Több újdonsággal is készül a következő tanévre a KEVI általános iskolája
Több újdonsággal is készül a következő tanévre a KEVI általános iskolája
Az ország általános iskolái 2022. április 21-22-én, csütörtökön és pénteken várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni....
-Hirdetés-

Az 1.a osztályban emelt szinten tanulják majd a gyerekek az ének-zenét, heti 1+1 órában pedig az angol nyelvet csoportbontásban. Őket Dr. Csóti Imréné várja szeptember elsején.

„Mindig is gyerekekkel kapcsolatos munkát képzeltem el magamnak. Diplomámat a bajai Tanítóképző Főiskolán szereztem.

1995-ben költöztünk családommal Kiskunhalasról Kiskőrösre, azóta dolgozom a Petőfi Sándor Általános Iskolában. 2003-ban szakvizsgáztam, mint fejlesztést végző pedagógus, szintén a bajai főiskolán. 6 évig dolgoztam mint fejlesztő pedagógus,

Dr. Csóti Imréné

Ez idő alatt érzékenyebbé váltam a különböző képességbeli hiányosságok és különbségek felismerésére. Konkrét tapasztalatot szereztem a speciálisabb segítségnyújtáshoz. Itt nemcsak a gyenge képességekre kell gondolni, hiszen idetartozik a tehetséggondozás is, aminek a lényege, hogy a jóból kihozzuk a még jobbat.Ugyanakkor pedagógusként azt vallom, hogy minden gyermeknél a saját magához viszonyított fejlődés a legfontosabb.

Minden gyermek más. Arra a tudásszintre építek, amit a gyermek birtokol, amit az óvódából és a családból hoz. Feladatomnak tartom megtalálni a hozzájuk vezető utat. Felismerni, fejleszteni és megerősíteni a különböző szinten lévő képességeiket.

Minden osztályomban elsődleges célom, hogy egy összetartó, jó közösséggé kovácsolódjanak. Tanuljanak meg tanulni, a viselkedési szabályokat betartani, akkor is, ha nem velem tanulnak, legyenek önállóak, legyen „tartásuk”. Ha ez sikerül, a tanulás folyamata is könnyebben megy.

Pályám során megtanultam, hogy erre nincs recept! Ami működik egyik osztálynál, nem biztos, hogy jó a másiknál. Nekem kell minden esetben igazodnom az ő igényeikhez. Az elmúlt közel negyven év, amit közöttük töltöttem, rengeteg tapasztalatszerzésre adott lehetőséget. Nemcsak én próbálom formálni őket, hanem ők is tudnak alakítani engem. A negyedikes osztály után mindig nagy kihívás első osztályban kezdeni a szeptembert. Nagy kihívás, de izgalmas feladat. Mivel még kicsik, nekem  kell lehajolnom hozzájuk, az ő szintjükre, és onnan kell szemlélnem a világot. Kellő alázat szükséges az én munkámhoz is.

Nemcsak a gyerekekkel, hanem szüleikkel is jó kapcsolatot kell kiépítenem és fenntartanom, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Szeretettel, folyamatos figyelemmel kell kísérnünk a ránk bízott kisgyermekeket. Meg lesz az eredménye, ha következetesek leszünk.

Az „Ismerd meg, hogy szerethesd!” elvet vallom.”

További részleteket, technikai tudnivalókat az intézmény honlapján, facebook oldalán és az óvodákban kifüggesztett tájékoztatókban olvashatnak a beiratkozással kapcsolatban.  

KEVI közlemény 

MEGOSZTÁS