A kiskőrösi 1-es számú választókerület lakossági fórumával folytatódott a több mint tízéves programsorozat. A március 8-i eseményen Pohankovics András képviselő beszámolt az elmúlt időszakban megvalósított beruházásokról, illetve a jövőbeni fejlesztéseket is érintette.

A képviselő arról tájékoztatott, hogy tovább bővült a város parkolóhelyeinek a száma, ugyanis elkészült a Safári utcában egy új 25 férőhelyes parkoló. Kiemelte, hogy emellett felújításra került egy Liget utcai parkoló is, amit zúzottkővel láttak el.

-Hirdetés-

Az elmúlt időszakban a járdafelújítások sem maradtak el: elkészült a Petrovics utcai, a Batthyány utcai és a Szarvas utcai járda, és hamarosan kezdetét veszik a Liget utcai és a Klapka utcai beruházások is. A Liget utcában ezzel egyidejűleg megvalósul a csatornarendszer felújítása is, mivel – a már kivágott – platánfák gyökerei súlyos károkat mértek a rendszerre, tájékoztatott a képviselő.

Pohankovics András rámutatott, hogy elkerülhetetlenné vált a központi játszóterek bővítése is, azonban

az érintett területek védelmét kamerarendszerrel kívánják tovább erősíteni, ugyanis több helyen is megnövekedett a vandál cselekmények száma.

Korábbi lakossági fórumokhoz hasonlóan nagy részét képezte a lakossági felvetéseknek a város közlekedési morálja. Többen felhívták mind a Rendőrség, mind az önkormányzat figyelmét, hogy igen nagy problémát jelent a megnövekedett gyorshajtások száma. A szűk, keskeny utcákban (mint például: Tomori Pál, Pozsonyi vagy éppen a Batthyány utcák) döntik meg egyesek a gyorshajtások Guinness rekordjait. Szarvas József rendőr alezredes elmondta, hogy a Rendőrség az érintett területeken nagy számban fogja bevetni a sebességmérő eszközöket.

Lakossági jelzések alapján divattá vált a városban az irányjelzők nemhasználata is, amely mellett a kanyarodási szokások is rendkívül rossz irányba tartanak. Elhangzott, hogy egyes autósok egészen egyszerűen nem adják meg az elsőbbséget a főbb útvonalon haladókkal szemben. Az alezredes kitért arra is, hogy a közlekedési szabálysértésekkel is külön foglalkozik a Rendőrség, mivel a balesetek tekintetében kiemelt szerepet játszik a KRESZ be nem tartása. Hozzátette:

A rendőrök elsődleges célja nem a szankcionálás, hanem a balesetmegelőzés.

Ugyancsak visszatérő felvetés a Klapka György-József Attila utcák kereszteződése is: több, a József Attila utcán parkoló autó miatt beláthatatlanná válik a József Attila utcai forgalom, ha a Klapka utcáról szeretnék kifordulni. Domonyi László polgármester kitért arra, hogy a városvezetés tud a problémáról, amivel kapcsolatban több megoldási javaslatot is kidolgoztak.

Azonban az érintett útszakasz a Magyar Közút kezelésében van.

Mint elhangzott, az önkormányzat már felvette az útkezelővel a kapcsolatot a helyzet megoldása érdekében, de idáig még nem született döntés.  

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere egy rendkívül részletes prezentációval készült az eseményre. A tájékoztatás két részből állt: egyrészt bemutatásra került a város pénzügyi, gazdasági helyzete, másrészt az elkészült és a folyamatban lévő beruházásokat is ismertette a polgármester.

A város első embere kitért többek között a teljes felújításon átesett Batthyány úti Óvodára, az Árpád utca 8. szám alatti ingatlanra, a Krimpen parkra, a Kőrisfa Óvodara, az újonnan kialakított Roma Alkotóházra is. A folyamatban lévő és a jövőbeni fejlesztések tekintetében Domonyi László elmondta, hogy elindult a Wattay sportcsarnokának kivitelezése, és hamarosan megkezdődhet a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola beruházása is. A polgármester prezentációjában bemutatta a látványterveit is a leendő sporttelepnek, és a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőnek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS