Írta: vira

Az ország általános iskolái 2022. április 21-22-én, csütörtökön és pénteken várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában a megszokott tagozatokra – ének, német, nemzetiségi, TÉT – várják idén is a beiratkozókat.  

Kapcsolódó cikk
Több újdonsággal is készül a következő tanévre a KEVI általános iskolája
Több újdonsággal is készül a következő tanévre a KEVI általános iskolája
Az ország általános iskolái 2022. április 21-22-én, csütörtökön és pénteken várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni....
-Hirdetés-

Az 1.b ezúttal is német nemzetiségi nyelvet tanul majd 5+1 órában szintén csoportbontásban. Az első osztályosok számára az intézmény pedagógusai saját tankönyvi jegyzetet készítettek, mely a játékos nyelvtanulásra fókuszál. Mindezt népismereti órák egészítik ki táncokkal, énekekkel. Az osztályt Dicsa Tiborné Matusik Mária vezeti majd be a betűk és a számok világába. Az angol nyelvet szakköri formában tanulhatják a gyerekek.

„Áldás, amikor az ember azzal foglalkozhat, amit szeret. Én szeretem a munkám, szeretem a gyerekeket.

Alap végzettségem szerint mérnöki diplomával rendelkezem. A tanítói hivatást tudatosan, felnőttként választottam.

A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola pedagógus karán diplomáztam, majd elvégeztem a főiskola akkreditált differenciáló szakpedagógus képzését is, hogy biztos tudással forduljak a külön segítséget igénylő kisgyermekek felé.

Dicsa Tiborné Matusik Mária

Számomra a legkedvesebb időszak, amikor elsősöket kapok a szárnyaim alá.

Diákjaimat a tanulás folyamatában igyekszem minden oldalról megtámogatni, hogy sikeresen vegyék a feladatokat, s hogy megtalálják erősségeiket. A lassabban, nehezebben haladóknak változatos módszerek alkalmazásával nyújtok segítséget. Figyelmet fordítok a tehetséges gyermekek támogatására, velük versenyeken veszünk részt.

Rendszeresen részt veszek továbbképzéseken, melyek közül számomra a legemlékezetesebb a Nevelés és tudásátadás népmesékkel című továbbképzés volt.

Az itt megszerzett tudást napi szinten alkalmazom, s beemelem a népmese, a dal, a játék, mondókák, a tánc felemelő és megtartó erejét.

Programjainkat, kirándulásainkat igyekszem témában összekapcsolni a tananyaggal. Hiszem, hogy a tapasztalattal megszerzett tudás a legmélyebb, legmaradandóbb a gyermekek számára. Gyakran szervezek olyan programot az osztályomnak, amely a városunk értékeit, múltját hozza közel a gyerekekhez. Örülök, hogy iskolánkban minden támogatást és lehetőséget megkapunk a változatos, színes módszerek alkalmazására, sokszor külső helyszíneken.

A szülőkkel is nagyon jó a kapcsolatom. Ennek a kölcsönös bizalmon nyugvó együttműködés az alapja. Minden évben szervezünk családi napot.  Alapelvem, hogy mi egy csapat vagyunk, ahol a sikereket és a kudarcokat is együtt éljük meg, ahol a közösségben mindenkinek egyformán helye van. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek is segítsék és támogassák egymást,  a tanulásban és a szabadidőben is.

Hitem szerint akkor tudok jól tanítani és nevelni, értékeket átadni, ha szeretettel fordulok a diákjaim felé, ha szakmailag felkészülten, változatos módszerekkel, élményt adó programokkal irányítom a mindennapjaikat. Tapasztalatom szerint a játékba rejtett tanulás hatása intenzívebb a gyerekek számára, ezért gyakran alkalmazom munkám során.

Mi tanárok a tudásunkon túl, a személyiségünkkel is dolgozunk. Hiszem, hogy a szeretet, az elfogadás, az emberség mindennél fontosabb.”

További részleteket, technikai tudnivalókat az intézmény honlapján, facebook oldalán és az óvodákban kifüggesztett tájékoztatókban olvashatnak a beiratkozással kapcsolatban. 

KEVI közlemény 

MEGOSZTÁS