Írta: vira

Az ország általános iskolái 2022. április 21-22-én, csütörtökön és pénteken várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában a megszokott tagozatokra – ének, német, nemzetiségi, TÉT – várják idén is a beiratkozókat.   

Kapcsolódó cikk
Több újdonsággal is készül a következő tanévre a KEVI általános iskolája
Több újdonsággal is készül a következő tanévre a KEVI általános iskolája
Az ország általános iskolái 2022. április 21-22-én, csütörtökön és pénteken várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni....
-Hirdetés-

Az 1.c osztályban Horváthné Ocskó Erika irányításával a természetismeret, a technika és a rajz kap kiemelt szerepet. Idegen nyelvként ők is angolt tanulnak heti 1+1 órában. Tananyaguk néphagyományok megismerésével és az azokhoz kapcsolódó énekekkel egészül ki. Újdonság lesz a 2022-23-as tanévtől, hogy a KEVI Tanterületén kialakítanak egy kis kertet a TÉT-es osztályok számára.

„Örömmel tölt el, hogy ősszel ismét elsőseim lesznek. Ilyenkor mindig eszembe jut, amikor kisiskolásként én léptem át ennek az iskolának a küszöbét. És az is, amikor tizenöt évvel ezelőtt nagy örömömmel és izgalommal, mint itt tanító pedagógus, tettem újra ezt. Boldog vagyok, hogy a régi iskolámban taníthatok, azok között a pedagógusok között, akiknek köszönhetem, hogy ezt a pályát választottam.

Az azóta eltelt idő alatt rájöttem, hogy semmi mással nem tudnék foglalkozni. Jó érzés, hogy ezt egy egyházi intézményben tehetem, mivel gyermekkorom óta fontos szerepet játszik életemben az evangélikus vallás és a kiskőrösi gyülekezet.

Horváthné Ocskó Erika

Számomra a legfontosabb, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek iskolában, akkor a tanulással sem lesz gond. Ezért nagy hangsúlyt fektetek a jó osztályközösség kialakítására. Fontosnak tartom a jó szülői közösséget is, hiszen mindannyiunknak közös az érdeke: vidám, boldog, biztos tudással rendelkező gyerekek nevelése, akik stabil értékrenddel, megfelelő önismerettel és maguk iránti felelősséggel lépik majd át négy év után a felső tagozat küszöbét.

Igyekszem őket egymás és mások elfogadására nevelni, biztonságos, megértő légkört teremtek nekik.

Ezt gyakorló anyukaként is fontosnak tartom. Ebben az intézményben harmadik osztályos a nagyobbik fiam, a kisebbik is elballag idén az óvodából. Így a szeptember számunkra különösen izgalmas lesz.

A mostani negyedikeseimmel is igyekszem különlegessé tenni a hétköznapokat.  A legjobb tudást a saját tapasztalatuk adja, ezért sok plusz programmal színesítem mindennapi életünket. A tananyag átadásán kívül versenyekkel is ösztönzöm őket, hogy akár már az alsó tagozaton is felismerjék az érdeklődési körüket. A hiányosságok pótlása legalább ilyen fontos számomra, következetesen dolgozom azon, hogy mindenki pótolja a lemaradását.

Minden évben tartunk családi napot, többször megyünk a tanév során kirándulni, szeretjük a színes programokat, a táncot, a játékot, a vidámságot.

Olyan tantestületben dolgozom, ahol számíthatunk egymásra. Két éve, mint alsós munkaközösség vezető segítem az iskola vezetését és a kollégáimat. Fontos számomra, hogy én is folyamatosan fejlődjek, szívesen veszek részt műhelymunkákban, továbbképzéseken, szakmai fejlesztésekben.

Nagy szeretettel várok minden kis elsőst a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájába!”

További részleteket, technikai tudnivalókat az intézmény honlapján, facebook oldalán és az óvodákban kifüggesztett tájékoztatókban olvashatnak a beiratkozással kapcsolatban. 

KEVI közlemény 

MEGOSZTÁS