A megyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának 15. fordulójában az Akasztó FC II. az egyik nagy rivális Vadkert FC STE II. együttesét fogadta. Igazi rangadóra készültek a felek, hiszen tudta mindkét csapat, hogy a bajnokság végkimenetele szempontjából se mindegy mi lesz ennek a találkozónak a végeredménye. Egy esetleges hazai sikerrel az Akasztó hét pontos előnyre tehetett volna szert a Soltvadkerttel szemben. Míg egy vendég győzelem esetén egy pontra tudott volna feljönni az éllovasra a Vadkert FC.

-Hirdetés-

A találkozón két ellentétes félidőt láthatott a szépszámú kilátogató közönség. Az elsőben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, míg a másodikban a vendégeké.

Fésüs Tamást támadja Kővári Csaba

Nagyon jól kezdett az Akasztó, hiszen már a 10. percben kétgólos előnyre tettek szert. A 6. percben Suhajda Gergely a tizenhatos vonaláról eresztett meg egy lövést, melyet Frittmann nem tudott hárítani 1-0. Három perccel később egy hazai szögletet követően Hlavács István lövése talált utat a vendég hálóba 2-0. Ezek után is folytatódott a hazai fölény, mely a 36. percben újabb gólt hozott. Suhajda Gergely és Podmaniczki Dénes összjátéka után Hlavács Istvánhoz került a labda, aki megszerezte második gólját a találkozón 3-0. A 43. percben az első helyzetét már is gólra váltotta vendégcsapat. Viola Máté futott el a bal szélen, majd középre tett lapos labdája után Kővári Csaba juttatta közelről a lasztit a hazai kapuba. Az Akasztó védői próbáltak menteni, de már csak a gólvonalon túlról tudták kirúgni a labdát 3-1.

Frittmann Patrik repül ki a kapujából, akinek volt dolga bőven az első félidőben

A második játékrészben egyértelműen a vendégcsapat vette át az irányítást. Egyre nagyobb fölénybe kerültek. Azonban a hazai védők jól állták a nagy vendégnyomást egészen a 78. percig, amikor is újra Kővári Csaba volt eredményes. Egy jobboldali beadás után két cselt bemutatva a kijövő Váczi mellett higgadtan a hazai hálóba gurított 3-2. Így az utolsó tíz percben még élénkebb lett a játék. A hazaiak kétszer is eldönthették volna a találkozót. Előbb Lázár majd Fábián sem tudta kihasználni nagy ziccerét. Ezek pedig megbosszulták magukat, hiszen a 90. percben Kővári jobb oldali beadása után Windecker Tamás első lövése után a hazai kapusról visszapattant hozzá a labda, melyet másodszorra már Váczi kapujába lőtt 3-3. A hosszabbítás öt percében mindkét együttes mindent feltéve egy lapra támadott, de újabb gól már nem született. Így egy jó iramú mérkőzésen megosztoztak a pontokon a csapatok. A kemény találkozót az is mutatja, hogy a játékvezető több sárgalapot és egy piroslapot is kiosztott az összecsapás során.

A végeredménnyel végül egyik fél sem lehetett maradéktalanul elégedett, hiszen így a Vadkert FC továbbra is négy pontos hátrányban van a listavezetőhöz képest. Míg az Akasztóiak azt bánthatják, hogy 3-0-ról nem sikerült megnyerniük a találkozót.

Gaál Zoltán próbál labdát szerezni

Akasztó FC II. – Vadkert FC STE II. 3-3

Akasztó FC II.: Váczi, Gubán, Pecznyik, Fésüs T. (Fábián), Lázár, Podmaniczki (Szrenkó), Szabó A. (Kovács B.), Borsik, Hlavács (Vincze V.), Fésüs D., Suhajda (Varga M.) Vezetőedző: Tóth János

Vadkert FC STE II.: Frittmann, Sztankovics (Putnyik), Szekér (Szamosi), Rózsa (Somogyi), Gaál, Frank, Papp, Kővári, Viola, Sztraka, Windecker. Játékos edző: Frank Gábor

Tóth János vezetőedző – Akasztó FC II.: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben a mi játékunk ült jobban. Meg is szereztük a háromgólos vezetést. Sajnos kényszerű cseréket kellett sérülések miatt végrehajtanunk. Volt, aki eleve már sérülten vállalta a játékot. Sajnos meggyengültünk a második félidőre, de még így is a második játékrészben behúzhattuk volna a meccset, csak a végén az utolsó passzok rosszak voltak. Illetve a nagy helyzeteinket meg kihagytuk. Belevittük a kapusba, nem passzoltunk. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, ami várható is volt. A játékvezetés véleményem szerint gyenge volt. Ilyen rangadóra szerintem lehetett volna rutinosabb játékvezetőt küldeni. A két félidő alapján úgy gondolom igazságos döntetlen született. Küzdött, harcolt és végig a győzelemért ment mind a két csapat. Sajnos nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Gratulálunk a Soltvadkert csapatának és további sok sikert kívánunk nekik!

Frank Gábor játékosedző – Vadkert FC STE II.: – Küzdelmes mérkőzésre számítottunk és azt is kaptuk ettől a meccstől. Az első félidőben az Akasztó uralta a játékot és az ő akaratuk érvényesült. Mi többször is belehibáztunk sajnos a saját játékunkba. A második félidőben már az történt amit megbeszéltünk a szünetben. Rendeztük sorainkat és szerintem jobban érvényesült a mi akaratunk. Ennek köszönhető, hogy 3-0-ról 3-3-ra sikerült mentenünk az eredményt. Azonban nem vagyok teljesen elégedett, hiszen mi a győzelemért jöttünk Akasztóra, hogy feljebb zárkózzunk a tabellán. De így sajnos megmaradt a négy pontos különbség a két csapat között. Nem gondolom, hogy ismeretlen volt a két csapat egymásnak. Mi is erre az akasztói játékra készültünk és ők is tudták, hogy mi mit fogunk játszani, de összességében jó mérkőzésnek értékelem. Gratulálok az Akasztó csapatának és további sok sikert kívánok nekik!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS