A megyei első osztályú bajnokság 15. fordulójában a Soltvadkerti TE csapata az Akasztót fogadta. A hazaiak mindenképpen szerettek volna már nyerni, így a vendégek bíztak az elmúlt fordulóban mutatott jó játékukban. 

 

-Hirdetés-

A találkozó vendégrohamokkal indult. Már az 5. percben Juhász Tamás hagyott ki egy nagy ziccert, majd pár perccel később egy végletekig kijátszott akció végén Bajusz Patrik lőtt közelről a kapusba. A 16. percben azonban már sikerült a vezetést megszerezni az Akasztónak. Juhász Tamás kapott egy labdát a 16-os vonalánál, majd az átvétel után kilőtte a jobb alsót 0-1. Az első igazán veszélyes hazai lehetőség a 26. percben alakult ki. Amikor is Molnár Edvárd bal oldali szabadrúgása után közelről a berobbanó Tóth Árpád fejelt fölé. A 31. percben duplázták meg előnyüket az Akasztóiak. Németh Tamás bal oldali szöglete után Dobosi Zsolt közelről fejelte a hazai hálóőrbe a labdát, majd a kipattanót Kapus Patrik lőtte a soltvadkerti hálóba 0-2. Két perccel később egy hazai szöglet után Fék Zsolt lőtt közelről Németh kapujába ezzel gyorsan szépített a hazai gárda 1-2. Sokáig azonban nem örülhettek. Hiszen három perc múlva újra Németh Tamás bal oldali szögletét követően szereztek gólt a vendégek. Az elvégzett sarokrúgás után Juhász Tamás két ember között bólintott közelről a hazai hálóba 1-3. A 42. percben újra visszajött a meccsbe a Soltvadkert. Molnár Edvárd bal oldali szabadrúgását követően Radics Zoltán egy cselt követően lőtt nagy gólt 2-3.

A találkozó végén az Akasztó örülhetett

A fordulást követően az első nagy ziccer a hazaiak előtt adódott, de Hegedűs nem tudott túljárni Németh Zsolt eszén. Az akasztói hálóőr remekül mozdult ki kapujából és szépen védett. Az 52. percben Kapus Patrik mehetett egyedül a hazai kapura azonban kissé hosszan tolta meg a labdát és így a hazai hálóőr Szabó védeni tudott. Négy perccel később már ő is tehetetlen volt. Bajusz Patrik rázta le védőit, majd a tizenhatoson belül remek lapos passzal szolgálta ki a bal oldalán érkező Juhász Tamást, aki közelről meglőtte a negyedik vendég találatot és saját maga harmadik gólját 2-4. Ezek után több vendég ziccer is kimaradt, illetve a 80. percben egy Hegedűs szabadrúgást kellett védenie Németh Zsoltnak.

Összességében elmondható a találkozóról, hogy akaratban és játékban is felülmúlta ellenfelét az Akasztó. Ha a helyzeteket nézzük, akkor nagyobb arányú vendég siker is születhetett volna.

Soltvadkerti TE Variens – Akasztó FC 2-4

Soltvadkert: Szabó N., Katona (Gémesi), Radics, Dulai, Tóth Á., Hegedűs, Bashiri, Molnár, Fék, Supka, László. Vezetőedző: Újvári Gábor

Akasztó: Németh Zs., Kapus, Kerekes, Bajusz (Palotay), Juhász (Szabó N.), Németh T. (Szabó Zs.), Vincze, Palla, Dobosi, Márki, Bányai. Vezetőedző: Szrenkó István

Újvári Gábor vezetőedző – Soltvadkerti TE: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után megszólalni. Akaratban felülmúlt minket az Akasztó. Több hibát is vétettünk és itt nem is az első és a negyedik gólra gondolok, hanem a második és a harmadik találatra. Két szögletből kapott gólunk olyan volt, amelyet még egy serdülő csapat sem engedhet meg magának. Ilyen gólt, hogy a hosszú kapufától egy méterre kapjon. Sajnálom, mert több volt ebben a mérkőzésben, de ma csak ennyire tellett. Meglátjuk, hogy jövő héten mi lesz, mert úgy érzem, új impulzusok kellenek a csapatnak.

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC: – Az első félidő első felében abszolút kontroláltuk a meccset. Megint az első két ziccerünket nem sikerült gólra váltani. A harmadikat viszont már igen. Az első félidőben rúgtunk ugyan három gólt. Viszont az ellenfélnek pedig adtunk két találatot, egyéni hibákból. A második játékrészben további gólokat is lőhettünk volna és több gólos győzelmet is szerezhettünk volna, de ez most így alakult. Megérdemelt volt a győzelmünk, de azonban még dolgoznunk kell ezeken a helyzetkihasználásainkon. Most is és a múlt heti meccsen is, ha az utolsó passzok sikerülnek, akkor benne volt egy nagyobb arányú győzelem is. További sok sikert kívánok a Soltvadkert együttesének.

MEGOSZTÁS