Írta: vira
2022. március 12-én, Kiskunhalason, a Martonosi Pál Városi Könyvtárban rendezték meg a tizennegyedik Hatvani Zoltán Megyei Középiskolás Szavalóversenyt. Közel húsz diák érkezett a megmérettetésre a megye több településéről– olvasható a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.
 
A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégiumot a 11.B osztály két tanulója: Megyeri Ramóna és Rakonczay Rebeka képviselte. A tanulók két kategóriában versenyeztek. Elsőként a technikumi, majd a gimnáziumi szavalók következtek. A szabadon választott versek után kellett elmondaniuk az idei év kötelező szövegét, ami Petőfi Sándor Az apostol című művéből a „Szőlőszem-hasonlat” volt.
A verseny végén a zsűri tagjai (Komáromi Attila a Forrás folyóirat szerkesztője, Csorvási Zoltán a Lyra Együttes alapítója, Erhardt Györgyi könyvtárigazgató és Mezei Zoltán színművész, rendező) értékelték a szavalatokat.
 

A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium mindkét tanulója különdíjban részesült. Megyeri Ramóna a zsűri különdíját vehette át a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kancellárjától, Csúzdi Zoltántól. Rakonczay Rebeka pedig az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület különdíjában részesült.

Gratulálunk nekik!
 
-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS