A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület ismét „gazdaköri estre” várta március 17-én a tagjait. A Hagyományok Házában megtartott eseményen a gazdákat érintő kérdések mellett az egyesület közelmúltban elvégzett munkájáról és a tervekről is halhattak beszámolót a megjelentek.

A gazdákat az egyesület elnöke Nikléczi Gábor köszöntötte, majd Bodó Péter (Belchim) tartott előadást a növényvédelemről. Beszélt a szőlő és a bodzatermesztés során előforduló növénybetegségekről, kártevőkről, valamint az ellenük való védekezésről. Megemlítette azokat a kártevőket és növénybetegségeket, amelyek teljesen újak és ennek megfelelően új kihívást jelentenek a termelők és a növényvédelemben dolgozók számára is. Kitért a növényvédelemmel kapcsolatos változásokra is, amely szerint egyre kevesebb hatóanyaggal lehet kezelni a területeket, ami szintén új helyzetet és a korábbiaknál jóval nagyobb és pontosabb odafigyelést igényel.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület elnöke Nikléczi Gábor elmondta, hogy ez volt idén az egyesület második „gazdaköri estje”.

Kiértékelték a Városi Disznótort, amely során a szervezőmunkálatokban aktív szerepet vállaló Somogyi Szilviának és Szabóné Haskó Erika munkáját egy virág átadásával köszönték meg. Beszéltek arról, hogy a „márciusi forgatag” programsorozatában is részt vállalt a gazdakör, amely során meleg teával és forralt borral várták az érdeklődőket a főtéren.
A tagság hallhatta, hogy sikeres NEA pályázatot nyújtott be az egyesület, amelyből majd szeretnének egy kirándulást megvalósítani az idei nyáron – a helyszínről, az úti célról majd később döntenek. Elhangzott, hogy az Országos Gazdafórumon is részt vett az egyesület a közelmúltban a Kongresszusi Központban március 5-én, 5 fővel képviselve a kiskőrösi gazdákat. 

A helyi falugazdász Ba Andor tájékoztatta a gazdákat az aktuális határidős adminisztrációs feladatokról.

Tájékoztatta az összejövetelen megjelenteket Nikléczi Gábor arról is, hogy a városközponti termelői piac is elindult március 17-én. A tervek szerint a továbbiakban kéthetente lesz ilyen júliusig csütörtöki napokon 12.00-18.00 óráig, melyről részletesebb, aktuális tájékoztatást a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület Facebook oldalán láthatnak majd folyamatosan az érdeklődők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS