A megyei első osztályú bajnokság 16. fordulójában két jó formában lévő csapat találkozott egymással Akasztón, hiszen a hazaiak két győzelemmel nyitották a tavaszt, míg a vendég Tiszakécske II. a múlt héten a címvédő Jánoshalmát győzte le. Így egy jó iramú mérkőzésre volt kilátás. Aki látta a találkozót az nem is csalódott, hiszen mindkét csapat nagyot küzdött és végletekig izgalmas volt az összecsapás, amiből végül az Akasztó jött ki győztesen.

-Hirdetés-

A 10. percben jött az első nagy hazai lehetőség, amikor is Bajusz Patrik közeli löketét kellett védenie a vendégek kapusának. A 18. percben a mérkőzés elején kényszerűségből beálló Juhász Tamás kapott egy remek kiugratást, melyet követően közelről nem tudott a kapus eszén túljárni. A 23. percben érett góllá a hazai fölény. Egy hazaadást követően a vendégek kapusa Bányai Mátét találta el, akiről a tiszakécskei hálóba hullott a labda 1-0. Négy perccel később közel járt az egyenlítéshez a Tiszakécske. László Zsolt futott el a bal szélen, majd középre tett labdáját Káli Tibor megcsúsztatta éppen Tóth Kristóf elé, akinek közeli lövését bravúrral, lábbal védte Németh a hazaiak portása. A 34. percben duplázta meg előnyét az Akasztó. Juhász Tamást újra remekül ugratták ki ezúttal a jobb szélen Palla adott neki nagyszerű passzt. A tizenhatoson belülre érve kiszorított helyzetből lőtte a labdát a kapura. A játékszer a kapus mellett végül a bal sarokban kötött ki, a középen érkező Bajusz Patriknak bele se kellett érnie a lövésbe, szép találat volt 2-0.

A második játékrészben látszott a vendégeken, hogy egyáltalán nem adták fel. Sőt egyre jobban nyomtak. Többször is eljutottak a hazai kapuig. Az 55. percben ez a fölény góllá érett. Egy szögletet követően röviden szabadítottak fel a hazai védők. A labda Oberna elé került, aki a tizenhatos vonaláról zúdította a lasztit Németh kapujába 2-1. Innentől még jobban megélénkült a találkozó. Mindkét csapat hajtott rendesen. Az 57. percben könnyen egalizálhattak volna a vendégek. Klemenc nagy löketét kellett kitolnia Némethnek. A 61. percben egy mérkőzést befolyásoló tényező történt, amikor is jobb oldalon lengető partjelző kihívta magához a játékvezetőt. Kisebb megbeszélés után a vendégek egyik védőjátékosának, István Lászlónak azonnali piros lapot mutatott fel László játékvezető. A 65. percben Szabó Zsolt került nagy helyzetbe, azonban a kijövő vendég hálóőr bravúrral leszedte a lábáról a lasztit. Öt perccel később egy Palla – Juhász összjáték után Németh Tamás lőtt öt méterről fölé. Egy perc múlva Szabó Zsolt jobb alsóba tartó lövését védte bravúrral a vendégek kapusa Baráth. A 80. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A pontrúgást Káli küldte kapura. A bal felsőbe tartó lövést bravúrral védte Németh. A végig nyílt találkozó a 88. percben dőlt el. Juhász Tamás a kijövő kapus mellett higgadtan helyezett a vendég hálóba 3-1.

Összességében elmondható, hogy mindkét csapat mindent megtett azért, hogy megnyerje a találkozót. A nagyon hajtós mérkőzésből végül az Akasztó került ki győztesen, akik így zsinórban már a negyedik mérkőzésüket nyerték meg, ha hozzávesszük az őszi utolsó fordulót is.

Akasztó FC – Tiszakécskei LC II. 3-1

Akasztó FC: Németh Zs., Kapus, Kerekes, Szabó Zs. (Szabó N.), Bajusz (Szabó II. Sz.), Németh T., Vincze, Palla, Dobosi, Márki (Juhász T., Lázár Zs.), Bányai (Palotay) vezetőedző: Szrenkó István.

Tiszakécskei LC II.: Baráth, Horváth A. (Steklács), Lovas A., Oberna (Szabó Á.), Káli, István, Tóth-Molnár, László (Szólát), Tóth K., Klemenc, Lovas Zs. vezetőedző: Bagi Gábor

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC: – Egy nagyon izgalmas mérkőzésen vagyunk túl. Először is szeretnék gratulálni a Tiszakécskének egy nagyon jó és szimpatikus csapat volt. Küzdöttek, mentek végig. Nem tudom mi lett volna, ha végig egyenlő létszámban fociztak volna a csapatok, mivel a Tiszakécskéből kiállítottak egy játékost. Úgy gondolom mind a két csapatnak megvoltak a helyzetei. Ültek azok a dolgok, amiket a fiúkkal megbeszéltünk. A kiállítás után gyorsan lezárhattuk volna a találkozót.  De a végén sikerült egy kontrából elmennünk és megszerezni a harmadik gólunkat. Nagyon örülünk és bízunk benne, hogy ez a sorozat hosszú ideiig kitart. Kicsit öröm az ürömben, hogy Juhász Tamás megkapta ötödik sárga lapját így rá a következő fordulóban, Jánoshalmán nem számíthatunk. De ugye azt szokták mondani, hogy nincs pótolhatatlan ember. Megpróbáljuk ott is megszerezni a győzelmet. Gratulálok még egyszer a Tiszakécske csapatának és további sok sikert kívánok nekik! 

Bagi Gábor vezetőedző – Tiszakécskei LC II.: – A beharangozottaknak megfelelően egy izgalmas és jó mérkőzés kerekedett ki ebből az összecsapásból. Úgy gondolom az első tizenöt percben kicsit kivárásra játszott mind a két csapat. Az első félidőben kissé szerencsétlenebbek voltunk, hiszen a hazai csapat kissé szerencsésen vezetést szerzett. A második félidő alapján nem érdemeltünk vereséget. Sajnálom, hogy így belenyúltak a mérkőzésbe a játékvezetők ezzel a kiállítással. Úgy gondolom ez egy nagy hiba volt, de utána is megmutattuk, hogy tíz emberrel is lehetet támadó focit játszani. Az utolsó gól már igazából nem számított, mert akkor már kitámadtunk. Morálisan győztesen jöttünk ki a mérkőzésből. 17-18 éves játékosok vannak nálunk többen is. Itt a végén öten voltak 18 év alatt. Ez egy nagyon pozitív dolog. Én azt gondolom, ezt kellene több helyen is erőltetni, hogy a magyar fiataloknak lehetőséget adni és így fejlődni tudnak.

MEGOSZTÁS