A megyei U16-os korosztályos labdarúgó bajnokság déli csoportjában szomszédvári rangadóra került sor a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásaként. A március 20-án lejátszott találkozó alkalmával a Kiskőrösi LC együttese hazai környezetben fogadta a Soltvadkerti TE Variens fiataljait és nagy gólarányú győzelmet arattak.

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Grausza – Solymosi, Simon, Rácz, Juhász, Dörmő, Györgye, Maska, Csík (Benyó), Kusztos, Rohoska (Kolozsi), Vágvölgyi (Jáger).
Edző: Bárány Mihály

A Soltvadkerti TE csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE Variens: Frank – Csipkó (Gálfi), Hachbold, Frittmann J., Péli, Révész, Frittmann Á., Lajos, Horváth G., Huszár, Rádi.
Edző: Tóth Árpád

A találkozó első félidejében még tudta tartani magát a soltvadkerti együttes, amikor szervezett védekezéssel próbálták megállítani a kiskőrösiek támadásait. Az első hazai találat a 19. percben született Maska Milán révén (1-0), aki a 23. percben tovább növelte a kiskőrösiek előnyét (2-0). A hazai támadások a 28. percben újabb gól eredményeztek, melynek Kusztos Erik volt a szerzője (3-0).

A második félidőben a játék minden elemében jobb kiskőrösiek Kusztos Erik újabb góljával, Simon Kornél találatával és a mesterhármast elérő Dörmő Ádám góljaival 8-0-ás győzelmet arattak. Ezzel a sikerrel a kiskőrösiek átvették a vezetést a bajnoki tabellán.

Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE Variens 8-0 (3-0)

Bárány Mihály – Kiskőrösi LC edzője:

-Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, mert a fiúknak szombaton és vasárnapi is bajnoki mérkőzést kellett játszaniuk. Örülök, hogy a Tompa csapata ellen 12-0-ra megnyert találkozó után a soltvadkertieket is nagy gólkülönbséggel tudtuk legyőzni. A keretünk elég szűk, de a fiatalabb korosztályból feljött játékosokkal kiegészülve jó csapatot tudunk alkotni. Télen két új játékos érkezett hozzánk, és egy labdarúgó igazolt el tőlünk Kecskemétre.
A soltvadkertiek ellen kicsit meglátszott a játékosokon, hogy az előző napon is bajnoki mérkőzésünk volt, de mindent megtettek a fiúk a győzelem érdekében. Voltak szép támadásaink, remek góljaink és a helyzeteink alapján akár ennél nagyobb különbségű győzelem is bennünk volt. A tavaszi szezonban abban a kellemes helyzetben vagyunk, hogy 10 mérkőzést játszhatunk hazai környezetben és csak 5 találkozónk lesz idegenben, így minden esélyünk megvan arra, hogy versenyben legyünk a bajnoki címért folyó küzdelemben.

Tóth Árpád – Soltvadkerti TE Variens edzője:

-A sok hiányzónk miatt tartalékosan tudtunk kiállni erre a mérkőzésre, ami meglátszott a játékunkon. A kispadon mindössze egyetlen cserejátékosunk volt, akinek sérülés miatt már az első félidőben pályára kellett lépnie. Az őszi szezonhoz képest sokat fejlődtek a fiúk, de küzdeni akarásban még van mit javulnunk. Sok munka kell még ahhoz, hogy a bajnokság élcsapataival szemben is megfelelően fel tudjuk venni a versenyt. Ebben a korosztályban egy közel 20 fős kerettel tudok dolgozni, akik közül mintegy 15 fő rendszeresen látogatja az edzéseket. Sajnos most betegségek miatt 6 játékosra nem számíthattam és a csapatunkból többen az ifjúsági gárdát is erősítik, így sokszor egy hétvégén két bajnoki mérkőzést játszanak le. A célunk az, hogy a bajnokság végére odaérjünk az ötödik helyre.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS