Kiskőrös Város Mazsorett Együttesének csoportjai 2022. március 19-én, szombaton országos megmérettetésen vettek részt Solton, az új sportcsarnokban.

A fesztiválon öt városból 13 csoport mérettette meg magát. Debrecenből 5 csapat, Gyuláról 2, Zsadányból 1, Soltról 2, Kiskőrösről 3. A fesztivál zsűrije Dr Tóthné Rozsályi Judit Debrecenből a Mazsorett Szekció elnöke, Csikós Györgyné Sárvárról, Cserpesné Buzási Bea Kapuvárról elnökségi tagok voltak.

-Hirdetés-

A fesztivált a Solti fúvószenekar nyitotta meg Fuchs Attila vezetésével. A fesztivált a Kalocsai fúvószenekar zárta Dajkó Ágnes vezetésével.

A kiskőrösi lányok kimagaslóan szerepeltek. Első korcsportban, a 7-10 éves korosztályban csak a mi lányaink, az „Orchidea” csoport lépett fel, így ők az egyel nagyobbak, a 11-15 évesek között második korcsoportban mutatkoztak be. A nagyon szép botos és pomponos műsorukat ezüst oklevéllel jutalmazta a zsűri.

„Orchidea” csoport

Második korcsoportban a „Gyöngyszem” csoport Pom-pon kategóriában kiemelt arany oklevelet, Show kategóriában, ami zászlós és botos elemeket is tartalmazott arany oklevelet kapott. Korosztályukban a legjobb tambúrmajor Szkenderovits Eszter lett.

„Gyöngyszem” csoport

Felnőtt korcsoportban a „Csillagfény” csoport mutatkozott be. A Gubacsi Zsófia által készített új koreográfiák meghozták a sikert. A lányok Pom-pon kategóriában kiemelt arany oklevelet kaptak és a legjobb koreográfia díjat is elhozták. Show kategóriában is kiemelt arany oklevelet érdemeltek ki.

„Csillagfény” csoport
A csoportok vezetői Gubacsi Zsófia és Gmoser György. A következő verseny május elején Kiskunfélegyházán lesz, amire nagyon készülünk.

 

Írta, képek: Gmoser György

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira