Írta: vira
A tegnap délutáni képviselő-testületi ülés alkalmával a Bács-Kiskun Megyei Rendőr – Főkapitányság irányítása alatt működő Kiskőrösi Rendőrkapitányság parancsnoka, Csizovszki László alezredes is beszámolt 2021. évi tevékenységükről. Beszédében Kiskőrös város közbiztonságának 2021. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról is tájékoztatott.

A közlekedésbiztonsági helyzet értékelése Kiskőrösön 

Kiskőrös város belterületén a 2021. évben összesen 13 (2020. évben:14) személyi sérülésessel járó közlekedési baleset történt, amelyek között halált okozó baleset 1 (2020. évben:1) volt, továbbá 3 (2020. évben:5) súlyos sérüléssel, 9 (2020. évben:8) pedig könnyű sérüléssel járt – tudtuk meg beszámolójából. 

Kiemelendő adat, hogy a 13 sérüléssel járó balesetből 5 esetben kerékpárosok okozták a balesetet, ketten pedig motorosok voltak.

Kapcsolódó cikk
Baleset miatt helyszíneltek a rendőrök Kiskőrösön
Baleset miatt helyszíneltek a rendőrök Kiskőrösön
  Helyszíneltek a rendőrség munkatársai Kiskőrösön a Petőfi Sándor út és a József Attila utca kereszteződésénél ma délután. Elsődleges információink...
-Hirdetés-

A legsúlyosabb eredménnyel záruló balesetet is kerékpáros okozta, aki sajnos elhalálozott.

A vizsgált időszakban Kiskőrös város belterületén csökkenő számú sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az előző évhez képest.

A 2021. évben Kiskőrös városban ittasan okozott sérüléses baleset egy esetben történt (2020.évben:3), továbbá 38 esetben ittas gépjárművezető került elfogásra (2020. évben:16).

A baleseti okok közül kiemelte a tényleges és relatív gyorshajtást, az elsőbbségi jog meg nem adását – az utóbbi gyakran párosult nagyfokú figyelmetlenséggel -, továbbá az előzés és kanyarodás szabályainak be nem tartását.

A passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, biztonsági gyermekülés, motorkerékpár bukósisak) használatának hatékony ellenőrzése az értékelt évben is fő feladatuk volt.

A jövőben még többet kívánnak tenni a balesetek súlyosságának csökkentéséért, ezért továbbra is kiemelt feladatuknak tekintik a járművezetők ittas, illetve bódult állapotának, továbbá a biztonsági rendszerek ellenőrzését.

Új technikai eszköz – civil jellegű szolgálati gépkocsiban elhelyezett fedélzeti kamera – került alkalmazásra, amelyek jelentősen segítette a közlekedésrendészeti ellenőrzéseket. 

MEGOSZTÁS