A kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodájának két csoportja látogatta meg a helyi tűzoltó laktanyát március 25-én. A gyermekek betekintést nyerhettek a hivatásos tűzoltók munkájába és megtekinthették a járműveket, valamint azokat az eszközöket, amelyeket vonulás alkalmával használnak.

A KEVI Harangvirág Óvodája tagintézmény vezetője Tiriczné Szabó Szilvia elmondta, hogy a programon a Napocska csoport (pedagógusok: Bengőné Nagy Mária és Serfőző Fanni) és a Katica csoport (pedagógusok: Kovács Márta, Szebellédiné Völgyi Beáta, Tiriczné Szabó Szilvia) vett részt.

A Napocska csoport
-Hirdetés-

Az intézményben március 21-én kezdődött egy háromhetes „közlekedj okosan” projekt Bengőné Nagy Mária és Serfőző Fanni óvodapedagógusok vezetésével. Ennek az egyik programja volt, hogy a gyermekek ellátogattak a tűzoltó laktanyába, ahol megismerkedhettek a tűzoltók munkájával és az általuk használt eszközökkel.

A Katica csoport

A fiatalok nagy érdeklődéssel nézték meg, hogy milyen egy riasztás lefolyása a tűzoltóknál, láthatták és megfoghatták a különböző tűzoltó felszereléseket és beülhettek a tűzoltó autókba is. Nagyon sikeres volt a „tűzoltási gyakorlat” a tűzoltólaktanya udvarán, amikor egy kézi fecskendőt használva kellett a céltárgyat pontosan eltalálniuk a gyermekeknek. Az óvoda háromhetes programja összesen három részből fog összeállni, amely érinti a szárazföldi, a légi és a vízi közlekedést a különböző korcsoportoknak megfelelően.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS