A rendezvény nevéhez híven igazi ínyenc élményekben volt részük az odalátogatóknak. Volt ott minden, ami a szem szájnak ingere, hiszen több féle frissen készült süteményt kóstolhattak meg, amiket – nem csak – a helyi háziasszonyok saját receptjeik alapján készítettek el.
A húsvéti sonka és a tojás sem maradhatott ki a kínálatból, amit ízlésesen megterített svédasztalos kínálatból lehetett fogyasztani reggelire.
Bán Róbert, Tázlár község polgármestere így tájékoztatott az eseményről hírportálunknak:
„Március 26-án, szombaton reggel 7 órától a berendezett „parasztház” konyhájában elleshető voltak a lelkes asszonyaink keze által dagasztott tészták, a sós és az édes sütemények készítésének fortélyai. Közben a sonka, kolbász, tojás is készült, szorgos kezek terítettek és tálalták a húsvéti asztalra a vendégváró falatokat.
A gyönyörű napsütéses udvarra kisbárány és nyuszi simogató is készült és volt lehetőség fogaton is kocsikázni.
Kézműves foglalkozással is készültek a szervezők, valamint kézimunka és ásványkiállítás is gazdagította a programot.
A tázlári parkban a nagy fiaink és leányaink tojásfát díszítettek, s népi hagyományos vödrös locsolkodással elevenítették fel a régmúlt feledhetetlen pillanatait.
11 órától egy népdaléneklési minősítő verseny részesei is lehetünk, ahol arany, ezüst és bronz minősítéseket lehetett kapni.
Mindeközben kisültek a kalácsok, a sütemények, elkészült a bográcsos, melyet a programon résztvevőkkel közösen fogyasztottunk el.”
A szervezők előzetes várakozásait jóval felülmúlta a résztvevők létszáma akik, ellátogattak a tázlári parkba és a művelődési házba a hagyományápoló eseményeket megtekinteni.
Tázláron fontosak az együtt töltött pillanatok, a beszélgetések, a közös nevetések és az együtt töltött idő!
Fotógaléria: