Írta: vira
Schäffer Tamás, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatót tartott a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő állapotáról a márciusi képviselő-testületi ülés keretében. Az igazgató beszámolójában megerősítette, hogy a fürdő karbantartása és fejlesztése folyamatos.

-Hirdetés-

Beszámolóját a nehézségekkel kezdte, ugyanis a koronavírus járvány a fürdőnek sem kedvezett.

2020-ban és ’21-ben is négy-négy hónapot kellett a fürdőnek zárva tartania. Ezen időszakban nem fogadhatott vendégeket, a kimaradt árbevétel kapcsán ez jelentős hatással volt a fürdő finanszírozási hátterére is. Azonban sikerült a bevételkiesést ellensúlyozni: részben kiadásaink jelentős csökkentésével, részben a kormányzat által biztosított ágazati bértámogatással, amire a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő üzemeltetőjeként a Kőrösszolg Nonprofit Kft. sikeresen pályázhatott.

Hozzátette, hogy a pályázat megkönnyítette a bezárás időszakában a fürdő fenntartását, sőt több fejlesztés is megvalósult általa. Többek között a medencék, a berendezés és az eszközök tekintetében.

Kapcsolódó cikk
Elvégezték a karbantartási munkálatokat a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben
Elvégezték a karbantartási munkálatokat a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben
A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő egy évben kétszer is bezár pár napra, hogy el tudják végezni az állagmegóvó karbantartási munkálatokat. Tavasszal...

A légtechnikai berendezések karbantartása folyamatos volt, a vízgépészeti berendezések karbantartása-javítása, a hőszivattyúk időszakos karbantartása, de megújultak az öltözőkben az öltözőszekrények, a zárszerkezetek felújítása, továbbá az elektromos hálózat teljes karbantartása folyamatosan zajlik a fürdőben. Ugyanígy a fürdőt érintő festésjavítási munkálatokat is elvégeztük.

Megvalósult továbbá a fűtési rendszer karbantartása és a kemping fejlesztése is.

Egy új közösségi helyiséget, valamint murvás belső közlekedési utakat alakítottunk ki. Átalakítottuk az illemhelyiségeket. Kialakítottuk a merülőmedence vízforgató berendezését.

A karbantartások és fejlesztések mellett adódtak nagyobb mértékű beruházási feladatok is, melyek kivitelezését a város önkormányzata biztosította a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő számára.

Fel kellett újítanunk a fürdő beléptetőrendszerét, a termálmedencék fedésének a felújítását is ilyen beruházásban valósítottuk meg, míg a kültéri medencék felújítása egy hatalmas feladat volt, amihez szintén az önkormányzat biztosított forrást. Felújítottuk, illetve bővítettük a betörésjelző rendszert is.

Mindezek mellett a fürdő udvarán egy játszóegységet is kialakítottak. Az ügyvezető igazgató az idei év terveiről is beszélt. Többek között a légtechnikai berendezések, valamint a fürdő informatikai rendszerének fejlesztéséről. Schäffer Tamás megköszönte az önkormányzat segítségét, valamint a fürdő munkatársainak folyamatos munkáját.

 Forrás: Kiskőrös TV 
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS