Az MVM Démász Áramhálózati Kft. Soltvadkert város délkeleti részén egy új 132/22 kV-os alállomást létesít annak érdekében, hogy a város dinamikus fejlődését szavatoló új beruházások jelentős energiaigényét és a város biztonságos energia-kiszolgálását a jövőben is magas színvonalon tudja biztosítani, hangzott el a március 29-i soltvadkerti sajtótájékoztatón. 

Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparági szereplőként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak. Az MVM Démász számára ügyfeleik üzembiztos ellátása kiemelt feladat, ennek érdekében a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során, hangzott el a sajtótájékoztatón.

-Hirdetés-

Az elmúlt időszakban Soltvadkerten már a 3.2 MVA új energiaigény jelentkezett és az épülő új ipari park további várható jelentős energiaigfénye már nem teszi lehetővé, hogy a meglévő hálózati infrastruktúra fejlesztése nélkül hosszú távon biztosított maradjon a magas színvonalú villamosenergia-ellátás, ezért a Társaság egy új, 132/22 kV-os alállomás megépítése mellett döntött.

A projekt indító eseményén Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője elmondta: „Nagyon fontos számomra a térség, illetve Soltvadkert város fejlődése, személyes feladatomnak tartom, hogy támogassam az alállomás kivitelezését is. Ezért is ajánlottam fel segítségemet a hivatali, hatósági ügyintézés felgyorsításában, hogy a város növekvő villamosenergia-igényeit minél hamarabb a legbiztonságosabb módon lehessen kiszolgálni.

Font Sándor, térségünk országgyűlési képviselője.

Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere kiemelte:„Soltvadkert dinamikus fejlődésének köszönhetően olyan mértékű villamosenergia-igények merültek fel, amelyhez a területen meglévő hálózati infrastruktúrát fejleszteni szükséges. Az MVM Démásznak köszönhetően az alállomás építéséről született döntés további újabb villamosenergia-igények kiszolgálását is lehetővé teszi, illetve energiát biztosít a Soltvadkerten épülő új Ipari Parknak is, amelynek energiaigénye meghaladhatja a 10MW-ot”. 

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere

Az MVM Démásznak kiemelt feladata a folyamatos áramellátás szavatolása a szolgáltatási területén, legfőbb célkitűzése, hogy az elosztóhálózatot biztonságosan üzemeltesse és folyamatosan fejlessze.

Pipicz Mihály, az MVM Démász Áramhálózati Kft. műszaki igazgatója. 

Törekvésünk, hogy ügyfeleink villamosenergia-ellátását üzembiztosan, magas szolgáltatásminőséggel biztosítsuk, ennek érdekében döntöttünk egy új alállomás építése mellett Soltvadkerten, hogy növeljük az ellátásbiztonságot. Az alállomás építési területe már rendelkezésre áll, a kivitelezési tervek elkészültek, az alállomás építése pedig hamarosan megkezdődhet” – tette hozzá Pipicz Mihály, az MVM Démász Áramhálózati Kft. műszaki igazgatója. 

MEGOSZTÁS