A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC női labdarúgó csapata kiválóan kezdte a tavaszi szezont. Az együttes az idén eddig lejátszott két találkozóját megnyerte, amivel esélyük nyílt a küzdelemsorozatból kiemelkedő kerekegyháziak mögött megszerezniük a második vagy a harmadik helyet.

A csapat a tavaszi szezont Mórahalmon kezdte, ahol 2-1 arányú győzelmet arattak. A gárda 0-1 után tudott fordítani Kovács Alexandra két találatával. Ezt követően az együttes április 2-án hazai környezetben fogadta a második helyen álló LUA Baja gárdáját, aki ellen 2-1-re (0-0) nyertek: Herczeg D. – Sebők (Terecskei), Dobák (Balaton), Opauszki, Ballagi, Csehi Leila, Kovács A., Jarjabka, Kovács L.

-Hirdetés-

Az érmes helyekért folytatott küzdelem szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszottak a kiskőrösiek, amelynek a tétje az volt, hogy a hazai lányok egy győzelemmel utolérhetik pontszámban a bajaiakat. A találkozó nagy küzdelmet hozott és kevés nagy helyzet alakult ki a kapuk előtt.

Ballagi Jázmin (középen piros mezben) szép kapáslövéséből szerzett góljával vezettek a kiskőrösiek

A második játékrészben a támadóbb focit játszó kiskőrösiek az 57. percben Ballagi Jázmin szép kapáslövéséből szerzett góljával jutottak előnyhöz (1-0). A bajaiak egy védelmi hibát kihasználva egyenlítettek a 65. percben (1-1). Ezt követően a kiskőrösiek kezezés miatt vitattak egy lehetséges büntetőt és a felgyorsult események után, Bobák Szabina küzdötte ki -szó szerint- a kiskőrösiek győztes találatát a 68. percben (2-1), amikor két védő kíséretében, a kapust is megelőzve sodorta lábbal a hálóba a labdát. A találkozó hajrájában több nagy gólszerzési lehetősége is volt még a kiskőrösieknek, de az eredmény már nem változott.

Makó Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A téli felkészülésünk jól sikerült, amely során az U15-ös lány csapat tagjaival együtt edzettünk. A keretünkben szerencsére nem történt nagy változás, csupán annyi, hogy az egyik játékosunk gyermeket vár és ezért rá nem számíthatunk, viszont szülés után visszaérkezett hozzánk az egyik labdarúgó. A lányoknak felhívtam a figyelmüket arra, hogy a bajnokság vezető, és minden mérkőzését megnyerő kerekegyháziak mögött nagyon kiegyenlített a csapatok ereje, és a sereghajtó bácsalmásiakon kívül bárki odaérhet még akár a második helyre is. Nagyon örülök, hogy Mórahalmon győzelemmel tudtunk kezdeni, a mai sikerünk pedig még sokat érhet az érmes helyekért folytatott harcban. Nagyot küzdöttek ma a lányok, a védekezésünk egy hibától eltekintve stabil volt és helyenként szép támadásokat tudtunk vezetni. Volt egy büntetőgyanús eset, amikor az ellenfél játékosa kézzel ért a labdához, de a játékvezető nem fújt a sípjába, viszont néhány perccel később a sors visszaadta ezt a részünkre, amikor szerencsés körülmények között tudtuk megszerezni a győztes találatot. Úgy gondolom, hogy ezzel a győzelmünkkel reális esélyünk nyílt a második hely megszerzéséhez.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS