Az NB II-es bajnokságban szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a 17. fordulóban hazai környezetben lépett pályára. Az együttes április 2-án az MK Pelikán Siklós KC együttesét fogadta szép számú nézősereg előtt.

A kiskőrösiek a játékot végig irányítva nyertek 24-22-re (15-10): Petróczi-Kis 1 – Dózsa 1, Ruskó 3, Barna 2, Polereczki 2, Bezsenyi 5, Gucsi. Csere: Polyák (k), Hunyadi, Laki Gergő 7, Rohoska, Wágner, Patai, Nagy B., Turi 3, Megyeri, Gucsi.

-Hirdetés-

A hazai együttes számára nagyon fontos volt a győzelem a sereghajtó, pont nélküli vendégekkel szemben. A találkozót a siklósiak kezdték jobban és néhány percnyi játék után 1-4-et mutatott az eredményjelző. A kiskőrösiek gyorsan rendezték a védekezésüket, és szép gólokat szerezve fordították meg a találkozó állását 5-4-re. Az első félidő egyik legszebb pillanata volt, amikor a 9. percben a kapusuk nélkül támadó siklósiak hálójába dobta a labdát Petróczi-Kis András (9-6).

Az első félidő végét két Laki Gergő góllal tudták zárni a kiskőrösiek, így megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre (15-10). A szünet után az „öltözőben maradt” a hazai gárda és a siklósiak zsinórban szerzett négy góljukkal visszajöttek a mérkőzésbe (15-14). Ezt követően felváltva estek a gólok, és 17-17-nél kiegyenlítettek a vendégek. Nagy küzdelem folyt a pályán és a 48. percben a siklósi Szenttamási Nagy Krisztián megkapta a harmadik kétperces büntetését is, ami után piros lappal kiállították. A találkozó hajrájában a szurkolók által támogatott kiskőrösiek már négy találattal is vezettek (22-18 és 24-20) és nem forgott veszélyben a hazaiak sikere.

A kiskőrösi csapat ezzel a győzelemmel megkezdte a felzárkózást a középmezőnyhöz, és amennyiben a következő fordulóban legyőzik hazai pályán a nagyatádiakat, akkor a tabellán előre léphetnek a 8. helyre. A találkozó végén a kiskőrösiek legjobbjának járó üveg bort Petróczi-Kis András vehette át Harangozó Péter csapatvezetőtől.

Petróczi-Kis András
Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSK csapatkapitánya:

-Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a fontos mérkőzést meg tudtuk nyerni. Csapatkapitányként egész héten próbáltam motiválni a társaimat, hogy minél nagyobb lelkesedéssel és odafigyeléssel készüljünk az összecsapásra. Hittünk a győzelemben és magunkban, ami mellett külön ki szeretném emelni a nagyszámú szurkolótáborunk támogatását, hiszen kiváló hangulatot teremtettek. Döntő volt, hogy a második félidő második felében jól védekeztünk, jöttek a góljaink és magabiztosan tudtuk tartani az előnyünket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS