A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a Kiskőrösi LC együttese. A gárda legutóbb vendéglátóként 1-1-es döntetlent játszott a hartaiakkal, majd a fiúk 2-1-es vereséget szenvedtek Bácsalmáson.

Most az együttes április 3-án a Kalocsai FC gárdáját fogadta, akik ellen 2-1-re (1-1) nyertek: Tóth Z. – Hajnal, Pekker (Szedmák), Dunai, Salami, Mihály, Tóth Á., Szabó G., Amin, Barkóczi (Rácz), Pintyi.

-Hirdetés-

A találkozó hideg zuhannyal felérő hazai hibával, és egy vendég góllal kezdődött. Az első percben eladtak egy labdát a kiskőrösiek a saját védő harmadukban, melyből gyors támadást vezetett a kalocsai csapat, és a védőket lefutva lőtt gólt Szávuj Miklós (0-1). A hazaiakat megfogta a bekapott gól, de szerencsére gyorsan tudtak egyenlíteni. A 14. percben Salami Eugene kapott egy labdát, majd lefutotta a védőjét és a jobb oldalról középre passzolt, ami után a jó ütemben érkező Dunai Rudolf talált a hálóba (1-1). A gólváltás után mezőnyjáték folyt a pályán, és a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 44. percben egy vendég támadásnál, fejesből szerzett majdnem vezetést a kalocsai csapat, de a labda a hazai kapu felső lécéről kifelé pattant.

A szünet után a kiskőrösi csapat birtokolta többet a labdát, a kalocsaiak pedig kontratámadásokkal próbáltak veszélyesek lenni. Az utolsó negyed óra egy kicsit rohanó játékba ment át mindkét csapat részéről, hiszen a kiskőrösiek és a kalocsaiak is nyerni szerettek volna. Több veszélyes támadás volt mindkét oldalon és úgy tűnt, hogy aki gólt szerez az megnyerheti a találkozót. Az utolsó percekben a kiskőrösiek birtokolták többet a labdát, és próbálták beszorítani a kapuja elé a kalocsai csapatot. A 92. percben egy hazai szögletrúgás után a lepattanó labda Salami Eugene elé került, aki szép mozdulattal lőtte a játékszert védhetetlenül a jobb felső sarokba (2-1).
A hosszabbítás perceiben a hazaiak csatára, Dunai Rudolf vezethette egyedül a kapura a labdát, de rossz lövését védte a vendégek hálóőre.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-A tavaszi szezonban sajnos folyamatosan küzdünk azzal, hogy betegség vagy sérülés miatt nem tudok számítani minden játékosra. A több hiányzó miatt ma is igen szűk kerettel tudtunk kiállni a mérkőzésre. A bácsalmási vereséget próbáltuk félretenni a fejekben a héten, és minél jobba a mai találkozóra koncentráltunk. Egy rémálommal ért fel a mai kezdésünk, amikor az első percben gólt kaptunk egy nagy védelmi hiba után. A bekapott gól után szerkezetet váltottunk, de ritmustalan volt a játékunk és nagyok voltak az egymás közötti távolságok. Nem játszottunk jól, de nagyon küzdöttünk és kiszenvedtük a sikert. Megyünk előre, dolgozunk tovább, de nehéz hét elé nézünk, mert kupamérkőzést játszunk szerdán Kiskunfélegyházán, majd a hétvégén Kecskeméten lépünk pályára bajnoki találkozón.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS