A „közlekedj okosan” elnevezésű, három hétig tartó projekt zárónapját április 8-án tartották a kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodájában. A programokon az intézménybe járó összes óvodás részt vett, akik megismerkedhettek a szárazföldi, légi és a vízi közlekedés szabályaival.

-Hirdetés-

A projekt koordinátora Bengőné Nagy Mária óvodapedagógus elmondta, hogy a gyermekek az elmúlt hetekben nagyon sok olyan hasznos tudással gyarapodhattak, amelyeket a mindennapokban is tudnak majd használni. Az első héten a szárazföldi közlekedéssel ismerkedhettek meg a gyermekek, amikor ellátogattak a tűzoltólaktanyába, ami nagy élményt jelentette a fiataloknak. Láthatták a tűzoltóautó működését és beülhettek a járművekbe, valamint kipróbálhatták a tűzoltótömlő használatát is. Voltak a Közlekedési Múzeumban és a Szabadidő Parkban található Közlekedési Parkban tekinthették meg a gyermekek a közlekedési táblákat és megtudhatták a rájuk vonatkozó szabályokat.

A második héten a légi közlekedés szerepelt a programok középpontjában, amely során a gyermekekkel ellátogattak az akasztói út mellett található reptérre. Itt megtekinthették a gyermekek a merevszárnyú repülőt és a sárkényrepülőket. A harmadik héten a vízi közlekedéssel ismerkedhettek meg a fiatalok. A zárónapon több állomásból álló játékos vetélkedő volt az óvodában. Ennek során a gyermekeknek különböző helyekre elrejtett piciny járműveket kellett megkeresniük, több darabból álló közlekedési táblát kellett összerakniuk, közlekedtek kismotorokkal és „mocsárjárás” nehezítette az akadálypályát, a közlekedési táblákat, közlekedési lámpákat felismerve kellett megállniuk vagy haladniuk a kicsiknek, az utolsó állomáson pedig a kisebb kártyákat a rajtuk szereplő adatok szerint kellett elhelyezniük a hajó, a repülő vagy a busz jelzéseknél.

A projektvezető kiemelte, hogy a programok élménydús megvalósításáért köszönetét fejezi ki a helyi tűzoltóknak, a Közúti Múzeum munkatársainak, a reptéri programért Atkári Árpádnak, a Kecskeméti Rendőrkapitányságnak, valamint a Kiskőrösi Rendőrkapitányságnak és a részükről segítséget nyújtó Baltás Adriennek, valamint Szabó-Vlasics Andreának.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS