Második alkalommal szervezi meg az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány a Bajnokok Versenyét. A 2022. április 8-10. közötti versenyen olyan 6 és18 év közötti gyermekek vesznek részt, akik az onkológiai kezelést sikeresen befejezték. Az eseménynek ismét Kiskőrös városa ad otthont: a megnyitót és a sakk mérkőzéseket a Vinum Hotelben, a lövészetet a Lőtéren, a futást és az asztaliteniszt a Sportcsarnokban, az úszást a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben szervezik meg.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 1999-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse a daganatos és leukémiás betegségben szenvedő gyermekek gyógyulását. Az alapítvány minden szolgáltatása térítésmentes a betegségben szenvedő gyermekeknek és családjaiknak. 23 éves munkájuk során nagy erőt és hitet adott számukra a meggyógyult gyermekek mosolya és hitet ad nekik az összefogás, amit megtapasztalhatnak nap mint nap a törekvéseiket támogató embertársaik révén.

A gyermekek 2 korcsoportban és több sportágban mérik össze erejüket
-Hirdetés-

A Bajnokok Versenyén a gyermekek 2 korcsoportban és több sportágban, így futball, sakk, asztalitenisz, légpuska lövészet, futás és úszásban mérhetik össze erejüket.

Takácsné Stalter Judit, az alapítvány elnöke megnyitó beszédében elmondta: az alapítvány szempontjából jól kezdődött az év, hiszen már tudnak tervezni. „A munkánkban a legfontosabb és a legjobb rész az, amikor a gyerekekkel tudunk közösen valamit alkotni: táborokat, kirándulásokat és többféle programot. Ilyen a bajnokok versenye is” – emelte ki az elnökasszony.

Takácsné Stalter Judit, az alapítvány elnöke és Domonyi László, Kiskőrös polgármestere az esemény megnyitóján

Takácsné Stalter Judit beszédében megköszönte a támogatóknak, hogy lehetővé tették ezt a rendezvényt, továbbá Kiskőrös városának, Domonyi László polgármesternek, hogy lehetőséget adott arra, hogy a városban rendezzék meg újfent a rangos eseményt.  

Domonyi László, Kiskőrös polgármestere kifejtette: bajnokok versenyéről beszélünk már akkor, amikor a sportverseny még el sem kezdődött. „Ez így helyes, mivel a résztvevők már bajnokok, hiszen egy óriási akadályt már legyőztek” – tette hozzá Domonyi László.

A polgármester elmondta, hogy a Daganatos Gyermekekért Alapítvány 23 éve töretlenül dolgozik azért, hogy a beteg gyermekek meggyógyuljanak, és hihetetlen nagy hittel teszik ezt az alapítvány vezetői és az alapítványban dolgozók. „Kiskőrösnek nagy megtiszteltetés, hogy  az alapítvány itt van a városban és óriási erőt ad, hogy 23 éve zökkenőmentesen és óriási sikereket felmutatva az alapítvány megy előre” – emelte ki Domonyi László.  

A gyermekek lövészetben is összemérik erejüket 

A megnyitón Kiss Gergő, háromszoros olimpiai vízilabdázónk videóüzenetben köszöntötte a versenyen résztvevőket, aki sok sikert kívánt a résztvevőknek.

Az eseménnyel kapcsolatban McGranaghan Takács Kata, az esemény szervezője nyilatkozott portálunknak:

A gyermekek a mai napon sakkban és lövészetben mérik össze erejüket, miközben a gyermekek kézműves programon is részt vehetnek a Mindenjó házban (az alapítvány Rehabilitációs Központjában).

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS