2022. április 7-én délelőtt ügyes-kezű, húsvétra készülő családoktól volt hangos Kiskőrösön a Petőfi Sándor Városi Könyvtár emeleti részlege. Amerre szem ellátott gyermekek ügyködtek szüleikkel, testvéreikkel és az alkotófázisban segítőkkel a közeledő húsvéti ünnepekre készülődve.

Zita és anyukája rengeteg tojást készített a húsvéti asztalra
-Hirdetés-

Akik elkészítették a különféle húsvéti alkotásokat mint ajtódísz, asztaldísz, többféle technikával kidíszített hímes tojás, azok megpihentek a polcok között és könyvet vettek a kezükbe. Az egyik nyugdíjas óvó néni nyuszi alakú sütivel készült idén a gyerekeknek, ebből is lehetett falatozni két alkotómunka között. Jó volt látni, hogy két év után újra mekkora sikere van a könyvtár húsvéti programjának.

Mindenki óvatosan bánt az elkészült húsvéti díszekkel.

„Ünnepváró játszóházunk évente kettő alkalommal szokott lenni: húsvétkor és karácsonykor, így van ez már körülbelül 20 éve. Ezek az ünnepvárók Albertné Torgyik Mariann kezdeményezésére indultak anno, azóta is együtt szervezzük a Család- és Gyermekjóléti Központtal és támogatónkkal a Pro-Men Alapítvánnyal. Az elmúlt két évben sajnos nem tudtunk húsvéti programot szervezni a könyvtárban a járványhelyzet miatt. Tavaly ezt úgy próbáltuk kompenzálni, hogy mi készítettünk húsvéti ajándékot és aki erre járt, az választhatott belőle – mondta el a könyvtár képviseletében Ritterné Rohoska Zsuzsanna.

A húsvéti nyúl is megirigyelné ezt a sok kis alkotó kezet

Erre a mai ünnepváróra viszont mindenki személyesen eljött, saját maga készíthette el az ajtódíszt, asztaldíszt, tojást festett, dekorált. A családoknak csak az ollót és a kifújt tojásokat kellett hozniuk, a többi alapanyagot mi készítettük elő a résztvevőknek, amiket aztán csak vágni kellett, ragasztani, festeni, dekorálni. És ahogy látszott is, nagyon élvezték nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is. Mindenki dekorált, festett, díszített, ragasztott, rengetegen jöttek el. Nagyon jó volt látni ezt a sok mosolygós arcot itt személyesen a könyvtárban. Óvatosan kijelenthetjük talán, hogy visszatértünk a régi kerékvágásba” – tette hozzá.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS