A megyei első osztályú bajnokság 19. fordulójában újra otthon lépett pályára az Akasztó FC. A hazai együttes ellenfele az őket már többször megtréfáló Lajosmizse volt. Az Akasztó szerette volna jó tavaszi formáját folytatni és feledtetni a szerdai kupavereséget. A vendégek pedig próbáltak újra pontot, vagy pontokat rabolni az Akasztótól.

-Hirdetés-

Az első játékrészben sok minden nem történt. A felek küzdöttek az erős széllel és egymással a mezőnyben. Az egyetlen feljegyezhető helyzet a vendégek vezető találata volt a 18. percben. A hazai védők hagyták lőni a tizenhatos sarkától Tarnoczki Tibort, aki remek lövése után lőtte ki a jobb felsőt 0-1.

A második játékrészben egyértelműen látszott, hogy az Akasztó szeretne minél hamarabb egalizálni. Az első nagy helyzete az 55. percben Juhász Tamásnak adódott, amikor is egy kiugratást követően nem tudott túljárni a rutinos Házi Imre eszén. A vendég hálóőr remekül jött ki a kapujából. Tíz perccel később Németh Tamás jó huszonöt méterről eleresztett szabadrúgását védte bravúrral Házi. A 71. percben sikerült bevinni az egyenlítő találatot az Akasztónak. Vincze Dezső jó húsz méterről eleresztett lövése landolt a vendégkapu jobb alsó sarkába 1-1. Három perc múlva már a hazaiak vezettek. A csereként beálló Szabó Norbert szerzett harcosan labdát a középpályán, majd remekül továbbította a lasztit a jobbján érkező Bajuszhoz. Az akasztói támadó Juhász Tamást hozta tiszta ziccerbe. A kijövő Házi most tehetetlen volt, az Akasztó csatára higgadtan helyezett a vendég hálóba 2-1. Ezek után a 80. percben Palla fejesénél kellett nagyot védenie Házinak. A 82. percben Bányai szabálytalankodott az egyik vendégjátékossal szemben a pálya bal oldalán mely után a vendégek szabadrúgáshoz jutottak. A megítélt pontrúgás mindenki felett átszállt. A hazai védők között a labda végül a vendég Fekete Attilát találta meg aki közelről lőtt a hazai kapuba 2-2. Az utolsó tíz percben próbálkoztak a hazaiak, de igazán nagy lehetőséget már nem tudtak kialakítani. Így maradt a 2-2-es döntetlen. Amivel a vendégek lehettek jobban elégedettek, hiszen nagyon jól használták ki az adandó helyzeteiket. Míg a hazaiak kevesebb hibával és jobb helyzetkihasználással meg tudták volna nyerni a találkozót.

Akasztó FC – Lajosmizsei VLC 2-2

Akasztó FC: Németh Zs., Kapus, Kerekes, Bajusz, Juhász, Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Szabó N.), Palla, Dobosi, Bányai vezetőedző: Szrenkó István

Lajosmizsei VLC: Házi, Fekete, Orlov, Palotai, Halasi (Rákóczi), Tarnoczki (Menich), Kiss L. (Dóka), Faragó, Rapi, Sinka, Kovács J. vezetőedző: Árva Zsolt

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC: – Megint adtunk az ellenfélnek egy félidőt, csak úgy, mint szerdán a kupameccsen. Enerváltan játszottunk ma is az első félidőben. Megint két olyan gólt kaptunk, mely a fegyelmezetlenségünkből adódott. Visszajövünk a találkozóba, majd megfordítjuk a meccset. Nyomunk, szorítunk. Aztán megint előjött a koncentrációhiány. Benne van a fáradtság is biztos vagyok benne, de egy ilyen bedobásos szituációból nem jöhet el így az ellenfél. A szabadrúgásnál meg nem osztottuk el megfelelően az embereket. Bebelsőzik egy méterről a labdát a beadás után. Ezek sajnos nem férnek bele egy megye egyes csapatnál, én úgy gondolom. De a legbosszúsabb az első kapott gólunk miatt vagyok. Ez a döntetlen most felért nekünk egy vereséggel. Kicsit össze kell kapni magunkat. Megyünk Kiskunfélegyházára a következő fordulóban. Ott is szeretnénk egy bravúrt elérni a győzelmet megszerezni. További sok sikert kívánok a Lajosmizsének!

Árva Zsolt vezetőedző – Lajosmizsei VLC: – Úgy gondolom, hogy a döntetlen igazságos és a játék képe is azt mutatta. Az elején meg tudtuk szerezni a vezetést. Utána két-három olyan lehetőségünk is lett volna, ha pontosabban passzolunk kontrákból, akkor meglett volna az az előny a végére, hogy esetleg meg tudjuk nyerni a találkozót. Az első félidőben minket támogatott a szél. A másodikban az Akasztót. Próbáltuk mi is és az Akasztó is ezt kihasználni. Elégedettek vagyunk ezzel az egy ponttal, mert úgy gondolom sokat tettünk érte és az Akasztó is.

MEGOSZTÁS