Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, végre járásunkban is megnyílik és biztosan sokan fognak a csodájára járni a Tázláron található Homokhátsági TulipGardennek. Az időjárásnak és a virágzási időnek, illetve az előző évek tapasztalatainak köszönhetően országszerte húsvétra időzítették a megnyitót a szervezők.

Jelenleg a nárciszok és jácintok pompáznak előhírnökeként a nagypénteki nyitónak
-Hirdetés-

Nagypéntektől, 2022. április 15-től várja a családokat, fotósokat, hétvégente Hajnal Szilvi és férje, Tisóczki Renátó tulipános álomkertje, hétköznap pedig csak az óvodák és iskolák látogathatják a helyet előzetes bejelentkezést követően.

2022. április 10-én vasárnap több éves ismertségünknek köszönhetően kis családommal az elsők között látogathattunk el a tulipánosba, mielőtt az megnyitja kovácsoltvas kapuit Tázláron a nagyközönség előtt.

Az állatsimogató biztosan nagy kedvenc lesz a gyerekek körében

A hely kiváló elrendezésű, zárt telek, így a gyerekek biztonsággal futkározhatnak a területen. A virágok pompája után aztán biztosak lehetünk abban, hogy a Szilviék által kialakított játszó eszközökre fognak felfigyelni, amíg a felnőttek elmerülhetnek a jácintsorok mámorító illatában.

Várakoznak, hogy megmutassák szépségüket a vendégeknek

Nárciszok és egyéb növények is helyet kaptak a kertben, ám a tulipán a jó menyasszonyhoz hasonlóan még nem mutatta meg magát teljes pompájában….valószínűleg kivár mint az ara az esküvő előtt, hogy aztán ámulatba ejtsen mindenkit. Készülődik, formálódik és legszebb pompáját péntektől fogja hozni remélhetőleg hosszú heteken át, akár az Anyák napját is megvárva.

Megpihenhetünk akár a kerti hintán is miközben csodáljuk a kertet

A virágsorok mellett igazi retro, ámbár nagyon színes eszközök várják a fotózkodni vágyókat, illetve pink és lila kerékpárok, igazi régiségnek számító lóca, mellettük fa hintaágy, szalmabálák és nyuszi szalmahegyek vonzzák a tekintetet. Látogatásunkkor csacsikat tudtunk simogatni, míg Szilviék kislánya: Lili megmutatta az édes kis alpakákat is. A többi állat a tulipánokhoz hasonlóan még várat magára péntekig, Szilvi és Renátó szó szerint gőzerővel készül a nyitásra.

Gyors zápor ért minket a kert közepén, itt még az is csodálatos volt

Mindenkinek nagyon ajánlom akár gyermekekkel is a TulipGarden Homokhátság látogatását a nyitott hétvégék mindegyikén, mert a látvány lenyűgöző lesz. Ezt a szervezők és az elültetett 90.000 tulipán garantálja.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS