A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokság 17. fordulójában a Soltvadkerti TE együttese hazai környezetben lépett pályára. Az együttes a tabellát vezető Nemesnádudvari NKSZE gárdáját fogadta április 10-én, akiktől 17 gólos verséget szenvedtek.

-Hirdetés-

Ezen a játéknapon a soltvadkerti lányok 36-19-re (9-16) kaptak ki a bajnokság élcsapatától: Dúl – Kovács A. 2, Szentpéteri 5, Gaál-Tasnádi 2, Drenkovics, Posgay, Fetter 6. Csere: Markó 1, Rózsa 1, Trsztyinszki 2. A hazaiak mintegy 10 percig tudták tartani a lépést a bajnokság legerősebb csapatával (3-6), melyet követően a vendégek fokozatosan növelték előnyüket és az első félidőt követően 7 góllal vezettek.

A szünet után nagy különbség volt támadásban és védekezésben is két gárda között, ami a gólok számában is megmutatkozott. A soltvadkertiek ezen a napon több meghatározó játékosokra nem számíthattak, így a nemesnádudvariak komolyabb ellenállás nélkül arattak magabiztos győzelmet.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

-Sajnos a találkozóra nagyon szűk kerettel tudtunk készülni, annak ellenére, hogy a közelmúltban igazoltunk le öt új játékost is. A bajnokság közben távozott tőlünk különböző okok miatt négy játékosunk, ezért meg kellett erősítenünk a keretet, hogy a szezont végig tudjuk játszani. Most az alap csapatunkból és az új játékosaink közül is volt, aki lesérült és lebetegedett, így a 20 fős keretünkből mindössze 10 maradt. A csapatból ketten hosszabb kihagyás után tértek vissza a mai napon, így az előjelek nem sok jót ígértek. Mindezek mellett az utóbbi hetekben a leggólerősebb játékot nyújtó Posgay Kíra már a második percben jelezte, hogy rossz a közérzete, szédül és a mai napon így őrá sem számíthattam. A különbség a két csapat között ma egyértelmű volt és a két gárda játékerejét a tabella is jól mutatja. Jelenleg nincsenek komolyabb terveink, a túlélésért küzdünk és megpróbáljuk ebből a nehéz helyzetből a legtöbbet kihozni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS