A megyei I. osztályú női kézilabda bajnokságban szomszédvári rangadóra került sor március 26-án a kiskőrösi Városi Sportcsarnokban.

Ezen a napon a kiskőrösi lányok a Soltvadkerti TE együttesét látták vendégül és 8 gólos győzelmet arattak.

-Hirdetés-

Kiskőrösi NKSZSE-Soltvadkerti TE 30-22 (14-8)

A kiskőrösi csapat

Kiskőrösi NKSZSE: Boldizsár – Kornóczi 1, Mokos 3, Zsubori 3, Márki 4, Schiszler 4, Varga A. 3.
Csere: Tösmagi 1, Markó-Czérna, Borbényi 1, László, Kovrig-Szabó 4, Csepregi 5, Fazekas, Lucza.
Edző: Czérna János

A soltvadkerti csapat

Soltvadkerti TE: Dúl – Sörös 3, Pozsgay 3, Pintér 2, Szentpéteri 1, Gaál-Tasnádi 1, Szabó B. 10.
Csere: Kovács A. 1, Fetter, Rózsa, Frittmann, Kuti, Trsztyinszki, Bleszák 1.
Edző: Opauszki Péter

A találkozó elején felváltva este a gólok és a szoros küzdelemben egyik csapat sem tudott egy találatnál nagyobb előnyre szert tenni. Az első játékrész végén a soltvadkertiek több hibát is elkövettek védekezésben, valamint támadásban is. A hibákat jól használta kis a hazai gárda, így a szünet előtt több gólt is szereztek és megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre. A második félidőben is szervezetten kézilabdáztak a kiskőrösiek és a soltvadkertiek ugyan nagyot küzdöttek, de nem tudták már nyíltá tenni a mérkőzést.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

A többi találkozóhoz hasonlóan heti három edzéssel készültünk erre a mérkőzésre is. Úgy gondolom, hogy kicsit nehezebben nyertünk a mérkőzésen, mint amit vártam, de ebben közrejátszott az is, hogy a játékvezetői felfogás nem nekünk kedvezett. A soltvadkertiek nagyon harcosan küzdöttek és egy jó mérkőzésen győztük le őket. A találkozó elején több nagy ziccert is kihagytunk és ezért akkor igen szoros volt az eredmény. A 20. perc környékétől tudtunk többgólos előnyre szert tenni és utána már nem forgott veszélyben a győzelmünk. Amennyiben a helyzeteinket jó arányban tudjuk értékesíteni és a hétmétereseket bedobjuk, akkor a komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal is szoros mérkőzéseket játszhatunk.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE edzője:

El kell mondanom, hogy úgy alakult a tavaszi szezonunk első fele, ami után sajnos négy meghatározó játékosunk kidőlt a sorból és rájuk már az idei bajnokságban nem számíthatunk. Annak érdekében, hogy folytatni tudjuk a küzdelemsorozatot a kiskunhalasiakkal egyeztetve igazoltunk le tőlük négy játékost. A kiskunhalasi fiatal kézilabdázók nálunk kaphatnak sok játéklehetőséget, ami a fejlődésüket szolgálhatja és mi is jól jártunk azzal, hogy a keretünk erősödött. Az új játékosok részvételével mindössze két edzésünk volt, akik nagy izgalommal léptek pályára és látszott még a csapaton az összeszokatlanság. Azt kértem a lányoktól, hogy nagy odafigyeléssel és határozottan védekezzünk, de sajnos amikor a kiskőrösiek megbontották a falunkat, akkor gólokat lőttek. A támadások során a lendületes játékot kértem a lányoktól, de sokszor lassúak voltunk, rávittük a labdát a kiskőrösiek védőfalára és így nem sikerült igazán veszélyes akciókat vezetnünk. Nem szokásom a játékvezetőket minősíteni, de az első félidő végén káosz alakult ki a pályán, amikor oda-vissza alapon történtek vitatható ítéletek. Ebből az időszakból a kiskőrösiek jöttek ki jobban és ez rányomta bélyegét az eredmény további alakulására. A mérkőzés pozitívumaként értékelném az új játékosoktól látottakat, akik képesek a dinamikus, gyors kézilabdára, amiből a későbbiekben sokat profitálhatunk. Kell még idő, hogy a játékosok megismerjék egymást, de bizakodó vagyok és nagyon remélem, hogy tudunk még pontot vagy pontokat szerezni a bajnokságban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS