Több helyszínen is kivágták a fákat az elmúlt időszakban Kiskőrösön, ugyanis közülük több balesetveszélyessé vált, túlnőtt vagy belülről száradásnak indult. Emellett voltak olyan fasorok is, amelyek a környező infrastruktúrában okoztak károkat. A kiskőrösi városvezetés az érintett területeken pótolta a kivágott fákat.

Ilyen többek között a Klapka utca, Május 1. utca, az EGYMI környezete, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum udvara, a Krimpen Park, Liget utca, Luther tér vagy éppen a Penny parkolója. Ezek azok a helyszínek, ahol szükség van a fapótlásra, tájékoztatott Schäffer Tamás, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője a Kiskőrös Televízióban. 

-Hirdetés-

A városi tulajdonban lévő Kőrösszolg szakemberei az elmúlt időszakban több mint 90 fát ültettek el, amely közel másfélszerese annak, amennyit korábban kivágtak. Kiskőrösre jellemző, hogy leginkább kőrisek, juharok és hársfák tarkítják. Idén azonban több helyre került ki díszkörte, csörgőfa, nyírfa, júdásfa, platánfa, újdonságként a törökmogyoró, vagy éppen a vadgesztenye. Ezek azok a fajok, amik egy-egy szoliter fán túl kicsit jelentősebb mennyiségben elkezdenek megjelenni, és szeretnénk ezeket a vegyes faültetéseket továbbvinni, tájékoztatott Schäffer Tamás.

A faültetések utolsó állomása közé tartozott a Penny parkolója, valamint a Tüskös park, ahol már a hét elején elültették a növényeket. A Kőrösszolg ügyvezetője elmondta, hogy nem ez volt az utolsó faültetés idén, ugyanis terveznek még további telepítéseket is. Azonban ezt attól teszik függővé, hogy a faállomány, hogy ered majd meg a tavasz során.

MEGOSZTÁS
Írta: vira