A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában szomszédvári rangadót játszott egymással a soltvadkertiek és a kiskőrösiek második csapata. Az április 16-án Soltvadkerten lejátszott találkozó végén a kiskőrösiek örülhettek jobban, miután szoros küzdelemben egygólos győzelmet arattak.
A Vadkert FC Soltvadkerti TE II. csapata

Vadkert FC Soltvadkerti TE II.: Frittmann – Sztankovics (Tasnádi), Rózsa, Papp, Kővári (Windecker), Gaál (Szekér), Szamosi, Viola (Sztraka), Tóth Á. (Somogyi), Gémesi, Putnyik.
Edző: Frank Gábor

A Kiskőrösi LC II. csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC II.: Mlinkó – Hajnal, Lengyel (Sinkó), Pecznyik (id. Mokrickij), Gyurián (Csóka), Dunai, Markó, ifj. Mokrickij (Füleki), Molnár (Breznyán), Kriskó (Miklós), Rácz.
Edző: Szlovák Róbert

Az esős, szeles időben lejátszott mérkőzést az időjárási körülmények ellenére kiváló talajú füves pályán játszották le a csapatok. A találkozó elején sorra vezette támadásait a hazai gárda, és pár percen belül több gólt is lőhettek volna a soltvadkertiek, de kihagyták a nagy lehetőségeket. A kezdeti nyomás után fokozatosan kezdett „belemelegedni” a mérkőzésbe a kiskőrösi csapat és egyre kiegyenlítettebbé vált a játék. A 21. percben szabadrúgáshoz jutott a kiskőrösi csapat, amit távolról Gyurián Gábor lőtt kapura. A vizes talajon megcsúszó lövés után a labda kipattant Frittmann Patrikról, és a védők gyűrűjében lőtte a játékszert közelről a bal alsó sarokba Lengyel Dominik (0-1). Az első félidő végén a kiskőrösiek tovább növelhették volna előnyüket, de Rácz Dominik lövése a felső lécen csattant.

A második félidő soltvadkerti rohamokkal és helyzetekkel indult. Ekkor a legnagyobb gólszerzési lehetőség Papp Róbert előtt adódott, de tiszta helyzetben közelről a kapu fölé lőtte a labdát. Változatos, jóiramú mérkőzés alakult ki, amely során felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az 56. percben a kiskőrösiek tovább növelték előnyüket, amikor egy középre ívelt labdára Rácz Dominik érkezett a legjobban, és nagy erővel fejelte a játékszert a hálóba (0-2). A mérkőzés hajrájában a csereként beállt kiskőrösi Sinkó Dorián három alkalommal is százszázalékos ziccerbe került, de a „kihagyhatatlan” helyzeteket nem tudta gólokra váltani. A hazaiak a 86. percben szépítettek, amikor egy kapura lőtt labda kipattant Mlinkó Csabáról és jó ütemben érkező Tasnádi Gábor a játékszert laposan a jobb alsó sarokba helyezte (1-2).

Az utolsó percekben még próbált megtenni mindent a soltvadkerti csapat az egyenlítésért, de újabb gólt már nem tudtak elérni. Rangadóhoz méltó, színvonalas mérkőzést játszottak egymással a csapatok, mely során a minőségi focihoz hozzájárult, hogy visszajátszott a megye I-es gárdából a hazaiaknál Tóth Árpád, Gémesi János és Papp Róbert, a vendégeknél pedig Hajnal Gábor, Rácz Dominik és Dunai Rudolf.

Vadkert FC Soltvadkerti TE II – Kiskőrösi LC II. 1-2 (0-1)

Frank Gábor – Vadkert FC Soltvadkerti TE II. edzője:

-Úgy gondolom, hogy a mai napon mindkét csapat jól élt azzal a lehetőséggel, hogy a hétvégén a kluboknak nem volt megye I-es mérkőzése, és így több labdarúgó tudott visszajátszani, ami egyértelműen emelte a találkozó színvonalát. Minőségi, jó játékot nyújtott mindkét gárda a szomszédvári rangadón. Az első perceket nagyon jól kezdtük, de a sok lehetőségünkből sajnos egyet sem tudtunk gólra váltani. Később a mi hibánknak köszönhetően felhoztuk a kiskőrösieket, visszajöttek a mérkőzésbe és elkerülhető körülmények között szereztek vezetést.
A második félidő is hasonlóan alakult, amikor több gólhelyzetet is kihagytunk, a kiskőrösiek pedig egy védelmi hiba után tudták növelni az előnyüket. Több volt ma ebben a mérkőzésben számunkra, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel és döntőnek bizonyult, hogy a kapu előtt pontatlanok voltunk. Egy ilyen szoros küzdelemben lejátszott rangadón nem fér bele, hogy ennyi nagy helyzetet kihagyjunk. Azzal, hogy most kikaptunk nagyon nagy távolságba került tőlünk a bajnoki cím elérésének lehetősége, de a dobogós helyek megszerzése a saját kezünkben van.

Szlovák Róbert – Kiskőrösi LC II. edzője:

-A tavaszi szezonban eddig elért eredmények alapján a soltvadkertiek voltak a találkozó esélyesei, de ez egy szomszédvári rangadón sokszor borult már. Volt néhány hiányzónk a mai napon, akiket a klub első csapatából visszajátszók nagyon jól helyettesítettek. Nagyon sokat tett a mai győzelemhez Hajnal Gábor, Rácz Dominik és Dunai Rudolf, de nem emelném ki őket, mert a csapat minden játékosa hozzájárult a sikerhez. Fontos megemlítenem, hogy a találkozó elején több nagy helyzete is volt a soltvadkertieknek, amelyek kimaradtak, ilyen a foci, ezt a játékot gólra játsszák.
A második félidő is hasonlóan alakult, és megnyugtató volt a csapat számára, hogy kétgólos előnyre tudtunk szert tenni. Meg kell említenem, hogy a sokpasszos játékunkat a kiváló talajú pályának köszönhetően tudtuk játszani. Színvonalas, jó mérkőzést játszottunk, ami a magasabb osztályokban is megállta volna a helyét. Ezzel a győzelemmel életben maradtak a dobogós reményeink, de nagyon nehéz sorozat előtt állunk még, és bravúros győzelmeket kell aratnunk ahhoz, hogy érmes helyen tudjunk majd zárni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS