A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE több éve tudatos haltelepítési programot folytat a Vadkerti-tónál. A horgászegyesület kezelésében lévő víz halállománya ennek köszönhetően jelentősen megnövekedett és a tó is egyre népszerűbb a pecások körében.

Az egyesület saját forrásából finanszírozott haltelepítés volt április 21-én, amikor 5155 kg háromnyaras ponty került a vízbe. A telepített pontyok fogható méretűek voltak, melyek súlya 1,8-2,5 kg közötti.

Deli János, Ungvári Ferenc, és Zsikla Róbert (b-j)
-Hirdetés-

A lehalászásnál Ungvári Ferenc elnök, Zsikla Róbert alelnök és Deli János a felügyelő bizottság elnöke vett részt, a haltelepítést a Vadkerti-tónál pedig a tagság közül néhányan megtekintették. A horgászegyesület az idei évben még az ősszel tervez egy újabb haltelepítést végrehajtani.

A telepített pontyok súlya 1,8-2,5 kg közötti

A tavaszi programok között szerepel, hogy május 14-én környezetvédelmi napra várják a horgászokat, amikor területrendezési, karbantartási munkálatokat végeznek el a vízparton és a horgászhelyeknél. Ezt követően május 21-én a horgászegyesület tagsága részére szezonnyitó horgászversenyt rendeznek, melyre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS