A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE haltelepítést hajtott végre a Vadkerti-tónál. Az egyesület saját költségvetéséből finanszírozott halbeszerzésnek köszönhetően április 8-án süllők, április 9-én pedig pontyok kerültek a vízbe.

-Hirdetés-

Az egyesület elnöke Szentkúti Gyula elmondta, hogy most 200 kg előnevelt második nyaras süllő telepítésére került sor, amelyből rövidesen kifogható példányok lesznek a vízben. Ezen kívül 32 mázsa ponty is telepítésre került a vízbe, amelyek pikkelyes és tükör pontyok voltak vegyesen. A halakat egy szolnoki vállalkozótól vásárolták, akivel már régóta jó kapcsolatban vannak és már több esetben is megfelelő minőségű halat szállított le az egyesületnek. A pontyok tekintetében igen szép, egészséges 1,8-2,5 kg-os és már most fogható példányok kerültek a tóba.

A haltelepítést a korábbi gyakorlatnak megfelelően a versenypálya szakaszon, az egyesület közösségi tere előtti részen hajtották végre, amelyet az egyesület vezetőségén kívül a horgásztársak közül is többen megtekintettek.

Az elnök megemlítette, hogy a tél folyamán a szánkózódomb előtti részen található horgászhelyeket kitakarították, a nádas részeket pedig égetéssel újították meg. A terveik között szerepel idén a nyári horgásztáborok és több horgászverseny megrendezése, valamint szeretnék folytatni továbbra is a haltelepítéseket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS