Az Egyesített Szociális Intézmény és Soltvadkert Város Önkormányzata 2022. április 28-án, csütörtökön „Nem csak a 20 éveseké a világ” címmel szervezett ünnepi rendezvényt a soltvadkerti Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében. A településen élő, idén 80. életévét betöltötteket köszöntötték.

Dr. Lacziné Ritter Andrea, a soltvadkerti Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője elmondta, hogy a rendezvény az EFOP-1.5.3-16-2017-00102 „Együtt egy szebb jövőért” pályázati támogatás keretében valósult meg. Az említett pályázatban Soltvadkert Város Önkormányzata és az Egyesített Szociális Intézmény is konzorciumi tagként van jelen. Az április 28-án rendezett esemény célközönsége a 65 év feletti meghívott vendégek voltak, illetve kiemelt díszvendégek, akik az idei évben 80. életévüket betöltött soltvadkerti lakosok. A meghívott díszvendégek 52-en voltak, viszont az egészségi állapotuk miatt nem tudott mindenki jelen lenni, őket személyesen felkeresve köszöntik majd a rendezők.

-Hirdetés-

Az intézményvezető hozzátette, fontosnak érzik támogatni az idősebb, 65 év feletti korosztályt is a közösségi élmények megélésében. Így rájuk gondolva, a mostanihoz hasonlóan több program is vár rájuk a közeljövőben.

Az ingyenes esemény alkalmával megtelt a színházterem nézőtere, sőt még pótszékeket is kellette berakni. Az összegyűlteket Dr. Lacziné Ritter Andrea köszöntötte egy tanmesét felidézve a csoda kereséséről.

Dr. Lacziné Ritter Andrea

Az ünnepi eseményt jelenlétével megtisztelte Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere is, aki beszédében háláját fejezte ki az idősebb nemzedéknek, amiért szabadságunkat, biztonságos életünket, jólétünket, jelenünket köszönhetjük nekik.

„Köszönjük a sok-sok lemondást, áldozatot, önzetlenséget! Köszönjük a türelmet, hogy elfogadják, mindig rohanunk, kapkodunk, olykor még türelmetlenek és idegesek is vagyunk. Köszönjük a jótanácsokat, a féltő gondoskodást, a sok-sok szeretetet.” – mondta Soltvadkert város polgármestere.
Temerini Ferenc
A díszvendégeket oklevéllel és a „Soltvadkerti lakodalmas -kalácsok és sütemények” című könyvvel ajándékozták meg, melyet Temerini Ferenc adott át, további jó egészséget kívánva. Az egyik ünnepelt hölgy megjegyezte, hogy már a polgármestertől kapott jókívánsággal egybekötött pusziért megérte eljönnie.

Az ünnepi rendezvény hangulatát Köteles István (Dupla KáVé) és lánya, Köteles Cindy zenés műsora emelte. A jól ismert dalokat a közönség soraiban helyet foglaló soltvadkertiek örömteljesen énekelték együtt az énekesekkel.

Köteles István (Dupla KáVé) és lánya, Köteles Cindy

A rendezvény zárásaként a szervezők állófogadással vendégelték meg a meghívottakat.  

2022-ben 80. életévüket betöltött soltvadkerti lakosok:

Bach Max
Bezsenyi György
Bódi Dezsőné
Csányi Jánosné
Csővári János
Eifert János Lajosné
Fenyvesi István
Fogt Lászlóné
Font Gyula Ádámné
Font Lászlóné
Gácsi Sándor
Galántai Györgyné
Gangl László
Gszelmann Gyuláné
Gull Gyula
Gulyás Jánosné
Hachbold Jánosné
Hachbold Konrád
Hajdú János
Haszilló Margit
Hernádi Ferenc
Hidas Izabella
Hirsch Béla
Hollós Károly
Honti Jánosné
Horváth Istvánné
Jenovai Ferencné
Kévés Imre Ferencné
Kocsis István
Lenhardt Imréné
Ligetvári Endre
Lovas Márton Imre
Lukács Sándorné
Nehéz Benőné
Ribár Istvánné
Rózsa Imre
Somlyai Jánosné
Szakál Jánosné
Szeitert Gergely
Szekszárdi Béla
Szőrfi Béláné
Topolai Vincéné
Tóth Józsefné
Tribl Imréné
Turcsány Ferencné
Tyukász Béláné
Varga Béla
Várnai Erzsébet
Vas Géza
Virág János
Zsikla Ferenc
Zsikla Imréné

Jó egészséget, és hosszú, boldog életet kívánunk az ünnepelteknek!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS