Kiváló teljesítményt nyújtott az alapszakaszban a Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai közül az ifjúsági gárda a korosztályos országos bajnokság III. osztályának „H” csoportjában. Az együttes a jó eredményeknek köszönhetően kiharcolta a jogot arra, hogy a felsőházi rájátszásban szerepeljen és az érmes helyekért küzdhessen.

-Hirdetés-

A lány kézilabda csapat a bajnokság legjobbjai között a Kiskunhalas, a Kiskunmajsa és a FISE-Újkígyós gárdáival küzdhet meg oda-visszavágós alapon. Az együttes a felsőházi rájátszás első mérkőzésén hazai környezetben 36-26 (13-17) arányú vereséget szenvedett a FISE-Újkígyós csapatától. Ezt követően a lányok Kiskunhalasra látogattak, ahol 31-18-ra (15-8) kaptak ki. A felsőházi rájátszás harmadik fordulójában április 27-én a kiskőrösi együttes hazai környezetben fogadta a Kiskunmajsai KC gárdáját, akik ellen 30-25-re (15-10) nyertek: Boldizsár (k), Vass (k), Barkóczi, Csepregi 5, Fazekas 4, Kollár 7, Lucza 3, Schiszler 6, Tóth K. 1, Tösmagi, Varga A. 3, Zsubori 1.

A kiskőrösi lányok már az első félidőben gyorsan megszerezték a vezetést és a néhány találatos előnyüket végig tudták tartani. A szünet előtt a jó védekezésnek és a helyzetkihasználásnak köszönhetően tudták ötgólosra növelni az előnyt. A második játékrészben úgy tűnt, hogy eldől a találkozó, amikor a 46. percben már 24-16-ra vezettek a hazaiak. Ekkor azonban sok hibát követtek el védekezésben a kiskőrösi lányok, sorra hagyták ki a nagy helyzeteket és a kiskunmajsaiak 25-22-re zárkóztak fel. Szűk 5 perc volt hátra a mérkőzésből, amikor időt kér a kiskőrösiek edzője Czérna János és a végjátékra tudta rendezni sorait a hazai gárda. A találkozó végét két hazai gól zárta, melynek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak a kiskőrösi lányok. Meg kell említeni, hogy a javukra megítélt 6 hétméteres mindegyikét értékesítették, ami sokat jelentett a végeredmény kialakulásában.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Az alapszakaszban a harmadik helyen zártunk, amivel kiharcoltuk, hogy a rájátszásban a legjobb csapatok ellen léphessünk pályára. Azt látni kell, hogy a rájátszásban nagyon jól felkészült gárdák vannak, akik ellen az utolsó másodpercekig koncentrált játékkal lehet csak eredményt elérni. Végig vezettünk a mérkőzésen, de a második félidőben a végére felzárkózott az ellenfél, mert sorozatban hagytuk ki a helyzeteinket. A mérkőzéssel kapcsolatban pozitívumként értékelem, hogy végre volt egy olyan találkozónk, amikor egyetlen hétméterest sem hibáztunk el. Voltak a mai napon szép támadások során szerzett góljaink, amire a jövőben lehet alapozni. A hiányzók miatt ma egy kicsit szűkebb volt a keretünk, a találkozó hajrájára elfáradtunk, de a legfontosabb, hogy tudtunk nyerni. Van még három mérkőzésünk a felsőházban, amelyeken ha jó teljesítményt nyújtunk, akkor a szezon végére odaérhetünk a dobogó valamelyik fokára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS