A civil szervezetek 2022-es évi támogatásáról döntöttek a soltvadkerti képviselők a legutóbbi testületi ülésen. Azonban a tavalyi keretösszeghez képest magasabb támogatási forrást biztosít a civil szervezetek számára a vadkerti önkormányzat.  

Dr. Pozsgai Boglárka, a Köznevelési, Kulturális, Sport- és Egészségügyi Bizottság elnöke április 27-i testületi ülésen arról tájékoztatott, hogy az idén is – az elmúlt évekhez hasonlóan – sok kérelem érkezett be támogatás iránt az önkormányzathoz. Mint kiderült: ebben az évben 17 beadványt bírált el az önkormányzat.

-Hirdetés-

A bizottsági elnök kifejtette, hogy a költségvetésben minden évben elkülönítenek egy külön pénzalapot, amely keretösszegből tudnak támogatásokat odaítélni a civil szervezetek számára.

Dr. Pozsgai Boglárka, a Köznevelési, Kulturális, Sport- és Egészségügyi Bizottság elnöke

Idén eredetileg ez az összeg 17 millió forint volt (a tavalyi évben 16 millió forintot ítéltek oda). Azonban e támogatási forrás idén kevésnek bizonyult, hiszen a 17 pályázó összesen 19.758.000 forint értékben nyújtott be pályázatot. Ezért a városvezetés úgy döntött, hogy felemeli az eredeti összeghatárt, és ennek megfelelően 18 610 000 forintot ítéltek oda.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testülete által meghirdetett pályázatának eredményei a 2022. évre, amelyek az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

MEGOSZTÁS