A Kiskőrösi Óvodákban végéhez ért a három alkalmas Zsebi-program. Az elmúlt két évben sajnos nem volt rá lehetőség a járványügyi előírások miatt, idén viszont ismét sikeresen teljesült a Zsebi, a helyi óvodákban.

-Hirdetés-

A záró napon 2022. április 28-ánBatthyány utcai Tagóvoda udvarán gyülekeztek a kiskőrösi nagycsoportosok. Hagyománya van már, hogy itt zárják a Zsebi előadásokat rengeteg érdekes- életkoruknak megfelelő programmal. Az pedig a hab a tortán, hogy itt készült el tavaly a pályázaton elnyert KRESZ park is, amit az udvari játék során mindig boldogan használnak kismotorokkal és futóbiciklikkel az óvodások.

Az idei záró napon azonban nem kedvezett az időjárás az eseménynek, így Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete adott otthont a délelőtti programorozatnak, majd a kutyaiskolás bemutatóra már az óvoda udvarán gyűltek össze az apróságok. Addigra persze a nap is kisütött.

A Zsebi-program jelenlegi előadóját, a Kiskőrösi Rendőrkapitányságtól Baltás Adrienn r.zászlós, mb.bűnmegelőzési előadót kérdeztem. 

Az Erdőtelki ovisok

Miben más ez a Zsebi program, mint amit egykor dr. Kuti Erika megálmodott? Változtattál-e valamin?

Igyekeztem kolléganőm munkáját átvenni, amin nem változtattam, hiszen véleményem szerint egy jól felépített program, amelyből sokat tanulhatnak a gyermekek.

Baltás Adrienn r.zászlós, aki idén a Zsebi-programot vezette

Kik és hogyan vesznek részt a mai zárónapon?

A mai záró napon a főszereplők Kiskőrös város nagycsoportos óvodásai a Batthyány, a Szűcsi, az Erdőtelki és a Kőrisfa utcai óvodákból, hiszen nekik és értük szerveztük a programot. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság mellett a Kiskőrösi Mentőállomás, Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a Család- és Gyermekvédelmi Központ munkatársai vesznek részt a programban, valamint a kiskőrösi kutyaiskola. A gyerekek megnézhetik a mentőállomást, a mentőautót, a Városi Önkéntes Tűzoltóság szertárát, felszerelését és a tűzoltóautót, a kapitányságunk rendőrautóját, a Család- és Gyermekvédelmi Központ munkatársainál pedig kézműveskednek, míg a nap zárásaként kutyás bemutatót tart a kiskőrösi kutyaiskola.

A három alkalom -bűn és balesetmegelőzés, sport, szabadidő és vizek veszélyei– közül melyik volt szemmel láthatóan a gyerekek kedvence?

Mindhárom valamiért a kedvencük lehetett, mert aktívan vettek részt a foglalkozásokon. Bűnmegelőzési témában A farkas és a hét kecskegida meséjét együtt mesélték el és rájöttek, hogy miért hibáztak a kisgidák. A balesetmegelőzési témában rengeteg történetük volt, hiszen ők is közlekednek gyalogosan, kerékpárral, utasként autóban. Úgyszintén a sport, szabadidő és vizek veszélyei témakörben is a saját tapasztalatok alapján tanultak.

A bemutató végén a kutyákat meg lehetett simogatni

2023-ban várhatóan folytatódik majd a Zsebi-program az óvodákban?

Amennyiben lehetőség van rá, természetesen folytatjuk az óvodákban a programot, mert szeretik a gyerekek és az óvó nénik is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (132 db kép)
MEGOSZTÁS