A kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodájában április 28-án Ovi Olimpiát rendeztek. A nap során az óvodába járó összes gyermek sportos, sok mozgással egybekötött programon vehetett részt.

-Hirdetés-

A KEVI Harangvirág Óvodájának tagintézmény vezetője, Tiriczné Szabó Szilvia elmondta, hogy a 12. Országos Ovi Olimpián vettek részt, mely a Magyarországi Evangélikus Egyházközösség gyermek-és ifjúságvédelmi csoport szervezésében, valamint munkatársai közreműködésével valósult meg. A sportprogramra minden evangélikus óvoda jelentkezhetett és központi feladatokat kaptak, amelyet az intézmények a saját csoportjaikra és óvodásaikra szabhattak.

A program lebonyolításának intézményi koordinátora Scrob Erzsébet volt, aki a mozgáskultúra kialakításáért felelős óvodapedagógus. A nap a tornaszobában, az óvodába járó 126 gyermek részére egy közös zenés bemelegítéssel kezdődött. Ezt követően öt állomást látogattak meg a gyermekek, ahol óvodapedagógusaik vezetésével hajtották végre a különböző gyakorlatokat. A tagintézmény vezető megemlítette, hogy a sport kiemelt szerepet kap az óvodai munka mindennapjaiban az egészséges életmódra nevelés jegyében. A lehetőségekhez mérten nagyon sokat tartózkodnak a gyermekek a friss levegőn, valamint a napi programban szerepel egy zenés, mozgással egybekötött tornafoglalkozás is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS